maanantai 17. lokakuuta 2011

Saunan katon panelointi ja tilastoja

Saunan panelit on sävytetty. Seinät tulevat tummanruskealla (Supi Saunavaha, sävy: Tikkurilan Mustamarja 3444) ja Katto ja ehkä myös lauteet/lauderungot Supi Saunavaha Mustalla (valmis sekoitus). Mustasta saunavahasta sellainen huomio, että mikäli purkki on lojunut myymälässä jonkin aikaa, on musta väriaines kasautunut pohjalle eikä oikein enää sekoitu liemeen, sävy jää jonkin verran harmaammaksi kuin mitä se on tarkoitettu. Kuvan paneli on sävytetty mustaksi kahteen kertaan. Siveltimenä käytin Sokevan luonnonharjas-sivellintä millä pinnasta tuli mielestäni erittäin hyvä. Superloonia koitin myös mutta se toimi erittäin huonosti:

Sitten laittelinkin sähköpiuhat seinille (kuumankestävää silikonijohtoa) sekä putkitukset ledeille ja kaiuttimille. Lopulta panelit kattoon:

Kaiuttimiksi tulee aiemmin jo kai mainitsemani Bilteman "paremmat" venekajarit. Noista se halvempi versio minulla oli joskus saunakäytössä jonne se passasi mainiosti, nyt "tehoja" onkin ruhtinaalliset 100 wattia, kyllä jytisee: 

Kuten sanoin jo aiemminkin, talo on osin suunniteltu myös huonekaluja ajatellen. Tässä kylppärin nurkassa on tarkoitus pitää tuollaista penkkiä. Ikean Molger-jakkara kävikin siihen kuin tehty:

Kylppärin ovi pitää vielä sävyttää paneelien ruskealla sävyllä:

Oveen pitäisi löytää vielä pyöreä ikkuna, edullisesti. Venetarvikeliikkeistä varmasti saa messinkirunkoisia veneen ikkunoita, mutta hinnat voivat olla aika suolaisia? Ideoita?

Sitten hieman tilastoja:

-Jokin aika sitten menikin jo 300.000 kävijän rajapyykki rikki, tällä hetkellä kävijöitä on ollut 304.491
-Päivittäinen kävijämäärä on ollut hieman laskussa entisiin hyviin aikoihin nähden, jolloin kävijöitä on ollut useimmiten hieman toista tuhatta per päivä, tällä hetkellä pyöritään 500-700 kävijän päivävauhdilla eteenpäin. Tähän on varmasti syynä myös se että "kanssarakentajani" ovat myös talonsa rakentaneet, eikä heillä, kuten minullakaan, ole kauheasti enää kiinnostusta koko rakentamiseen tai sen seuraamiseen. Myöskin kaikki kiinnostava rakennustekninen hommeli alkaa olla tässäkin talossa tehty, joten eipä täällä ole juuri mitään kirjoittamistakaan. Sisustuspuoli on vielä tekemättä, siitä myöhemmin lisää.
-Kuvia olen julkaissut noin 1400 kpl, mikä onkin aika määrä talonrakennuskuvatusta.
-Taloa on rakennettu nyt tasan vuosi, syyskuussa 2010 tuli talopaketti, tosin pohjatyöt tehtiin kesän 2010 aikana.
-Loppu ei oikein edes häämötä, tai noh, loppurutistustahan tässä tehdään ja kohta päästään jopa saunomaan!

Tilastoja on muuten ruvennut vääristämään kaikenlaiset "googlecorrectionit" ja muut spämmilinkit. Saa nähdä korjaako Google noi joskus vai onko edes mahdollista. Tuolta kuitenkin saattaa tulla jopa tuhat "visiittiä" päivässä. Liittynee varmastikin jotenkin adsenseen, vaikkei sitä minulla ole edes aktivoituna. Googlettamalla muitakin Blogger-uhreja on aiheesta.

Semmoista. Huomenna jatkuu saunapuuhastelut.

2 kommenttia:

  1. Mä olen miettinyt kanssa saunan äänentoistoa. En vaan ole päässyt johtopäätökseen, että haluanko moisen :)

    -Juha

    VastaaPoista
  2. Onneksi sitä ei ole pakko käyttää. 36,90 euroa maksoi noi kajarit, joten mistään merkittävästä investoinnista ei ole kyse. Työmäärällisestikin selvitään noin 10min extrahommalla kun nuo ruuvailee paikoilleen + johdottaa.

    VastaaPoista