lauantai 24. syyskuuta 2011

Verhotangot, eristystä ja nysväystä

Olemme pitkään pähkäilleet miten tuon saunan rakentelisi. Vihdoin taisi löytyä se meidän juttumme. Hirsipanelit sinne on pitänyt jo alunpitäenkin ollut tarkoitus laittaa mutta jollain tavoin sävytettynä. Tilasinkin nyt höyläämöltä 20x145 hirsipaneelia tuonne kuusipuusta tehtynä. 170mm leveämpi olisi ollut ehkä parempi mutta sen suuri eläminen hieman hirvitti, joten teetän hieman kapeampaa. Kuusi on normaalisti 15-16% kosteudeltaan, mutta tilasin tuon erikoiskuivana 8-12% jotta elämistä tapahtuu mahdollisimman vähän.

Paneelit sävytetään Supi Saunavahalla, joka on sävytetty Tikkurilan kuultovärikartan mukaan sävyllä Mustamarja 3444. Alla aivan tavallista halvinta mahdollista kuusipaneelia joka on sävytetty tuolla:

Jotakuta kiinnostaa kuitenkin, levitin saunavahan aivan tavallisella kapealla keinokuitusiveltimellä aika reilulla kerroksella, mutta tasaisesti kuitenkin.


Tänään tasoittelin tuon seinän eristykset jonka sisällä menee viemärintuuletus sekä radontuuletus. Päälle pistin vielä Gyprocin. Talvella oli hieman ongelmaa kun putket hikoilivat, ei pitäisi hikoilla enää. Tuota saikin eristää parin viikon ajan pienen määrän päivässä, koska uretaania ei voi laittaa paksua kerrosta kerralla:

Verhotangot ovat paikoillaan myös. Tangot ovat harjattua mattakromia tai jotain sellaista sävyä, samaa kuin muutkin metalliosat talossamme, mm. takkaluukut. Verhotangot ovat Anja Pesola Oy:n valikoimista olevia 19mm tankoja.

Isompi kylpyhuone onkin vesieristetty loppuun ja ensi viikolla alkaa lattialaatoitus. Vesieristepaksuudet kävi valvoja myös mittaamassa ja merkitsi tarkastuspöytäkirjaan.

Saunasadun ja vesieristeen yhdistäminen tuotti saunan oviaukossa hieman päänvaivaa, ratkaisin asian alumiiniteipillä ja vesieristysmassalla:

Tästä saunan hanasta taisikin jo olla kuva joskus...

Lauteiden alle tuleva koppi vesieristettiin myös Cascon Aquastopilla. Tuotakin piti pähkäillä aikansa jotta mikä tuote siihen soveltuu lattiaa hieman kovemman kuumuuden vuoksi. Ei tuon pitäisi normaalikäytössä kuumeta käytännössä lainkaan. Soittelinkin eräälle herralle joka oli tehnyt istuttavat lauteet kivestä ja parin tunnin lämmitys ei tuota vielä polttavankuumaksi lämmitä.

Kylpyammeen "sisälle" tuleva koppi tietenkin vesieristettiin tarkasti myös:

Tähän tulee kosteusanturi joka tehostaa ilmanvaihtoa tarpeen mukaan:

Talopakettiin kuului sähkösuunnitelma, jonka mukaan noita rasioita seinään laittelin. Sähkömiestämme taas hieman ihmetytti noiden sijoittaminen kylpyhuoneen sisäpuolelle. Eipä tullut itselleni mieleen, mutta eiköhän tuohon sopivat katkaisijat löydy:

Kylppärin ja saunan lattialaatta odottamassa asennusta:

Takkahuoneen lattialaatta taustalla ja kylppärin koristelaatta etualalla, tuolla mustalla laatoitetaan esim. kylpyammeen koppi:

Liekö pistänyt kuvaa tästä jo, saimme pitkän odotuksen tuloksena tuon karkaistun lasin hellan päälle:

Semmoista tällä kertaa, vähän enemmän kuvia tänään. Hyvällä onnella sauna lämpiää parin viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti