torstai 22. syyskuuta 2011

IV-koneen huolto

IV-koneessa alkoi palamaan huoltovalo, 4kk välein muistaakseni ohjelmoin tuon hälytyksen. Paneeli on muuten Valloxissa vaikeaselkoinen ja hankalakäyttöinen:

Joten ei muuta kuin suodatinpakettia hakemaan, maksoi muistaakseni 23 euroa kolme suodatinta. Mainittakoon että Valloxin netistä voi tilata samaa suodatinpakettia hintaan 45 euroa. Eli kannattaa hieman kysellä. Itse ostin suodattimet paikallisesta kivijalkaputiikista:

Ensiösuodatin, joka suodattaa suurimmat kikkareet sisääntulevasta ilmasta, näyttikin kyllä jo vähän likaiselta:

Totuus paljastui vasta kun sen otti kokonaan ulos laitteesta:

Lienee syytä tihentää huoltoväliä, ainakin kesäisin:

Kuvassa vanha ja uusi suodatin päällekkäin:

Pölysuodatinkin oli parhaat päivänsä nähnyt:

Sekä sitten, onko tämä joku hiukkassuodatin vai mikä lienee, tuon ensimmäisen jälkeen siis:

Suodattimet vaihdettu ja nyt kelpaa taas hengitellä raikasta ilmaa. Suosittelenkin jokaista vaihtamaan suodattimen vaikkapa heti ensimmäisen asumiskuukauden jälkeen ja sen jälkeen tarkkailemaan noiden kuntoa. Aika yllärinä tuli itselleni tuo paskan määrä tuolla koneessa.

1 kommentti:

  1. Uskomaton määrä likaa teillä tuloilman esisuotimessa! Itse vaihdoin suodattimet 4kk asumisen jälkeen eli touko-elokuun ajalta, eikä olleet kuin hieman harmaat ja pari perhosta. Poistoilman suodatin oli suunnilleen saman näköinen, kuin teillä eli pölystä harmaa ja ihan tukossa.

    ILTO:n koneeseen "kloonisuodattimet" olivat puolta halvempia, kuin valmistajan omat. Valmistaja tosin kieltää kloonien käytön uhaten takuun raukeamisella. Kuluttajavirasto olisi varmaan asiasta hieman eri mieltä.

    VastaaPoista