keskiviikko 3. elokuuta 2011

Rännit ja harvalaudoitus

Tänään olikin rännimiehien kesälomat lusittu ja he soittivatkin heti aamusta ovikelloa ja tulivat ja pistivät rännien syöksyputket paikoilleen. Perustusvaiheessa vaan jäi vähän pahasti seinää vasten noi sadevesiputket, eikä rännejä saa niihin kunnolla. Noita putkia kun ei voi oikein siirtääkään kun mutka pitäisi tehdä routastyroksin alle ja se vaatisi useiden kymmenien kuutioiden maansiirtoa. 

Eli vituiks meni sekin. Hyviä neuvoja otetaan vastaan. Epäkeskorännikaivoja on olemassa, mutta en usko että ovat riittävän epäkeskoja jotta homma onnistuu. Saattaa mennä muutama jallupullo vielä tuota pureskellessa. No eipä ole ensimmäinen asia mitä tässä talossa on purettu ja tehty uusiksi.

Saatiin vihdoin myös nyt juuri äsken valmiiksi vaimon kanssa tuo harvalaudoitus tuonne takkahuoneen kattoon. Huomenna se maalataan sitten mustaksi:

6 kommenttia:

 1. sakkakaivo alle
  http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=LVI-2830524
  ja tuohon tulo sivusta taipuisalla muhvikulmalla

  VastaaPoista
 2. Mies ajeli tässä muutama päivä sitten erään uuden omakotialueen läpi, jossa oli muutama talo vielä työn alla. Hän kiinnitti huomiota siihen, miten lähelle sokkelia sadevesiputket oli sijoitettu. Meidän raksalla kun putkien ja sokkelin välissä on tilaa 40-50 cm. Hänelle iski jo paniikki, että meidän sadevesiputket on asennettu päin peetä, mutta ilmeisesti ne on tehty aivan oikein. Ensimmäistä kertaa kun olemme rakennuttamassa, niin ei olla ihan kaikesta perillä :D

  Eli tätä sattuu muillekin, jos se nyt yhtään lohduttaa...

  VastaaPoista
 3. Meillä on raksalla vähän sama ongelma kuin 90% prosentilla talon rakentajista eli rännit ja kaivot on asennettu pieleen. Olemme nyt katselleen sillä silmällä omakotitaloja ja todennut, että vaikka piha olisi laitettu todella siistiksi niin into ei ole riittänyt sadevesikaivoihin. Useimmiten rännisuppilo törröttää putken nokassa ilmassa, koska syöksytorvien pitäisi tulla huomattavasti lähemmäs maan pintaa.

  Itse olemme siirtäneet pieleen menneet putket muutamalla viemärimutkalla routaeristeen päällä. Meillä on siirtoon riittänyt useimmmiten kaksi 45 tai 90 mutkaa. Noilla pystyy putkea siirtämään vaakasuunnassa melko paljon, ettei tarvitsee mennä routalevyjen alle. Tämän jälkeen on laitettu epäkesko rännisuppilo, joka on maastoutettu kasalla mukulakiviä.

  VastaaPoista
 4. Kuvassa näyttäisi, että sulla on syösyjen alla taipuisa mutka, jolloin siirto käy vielä helpommin. Kaivat vaan täyttöä sen verran pois, että saat putken taipumaan syöksyn alle ja sitten laitat siihen jatkoksis sopivan viemärikulman esim. 30 asetetta ja sitten tietenkin epäkeskorännisuppilo.

  VastaaPoista
 5. Myös meillä on sadevesiputket aivan sokkelissa kiinni. En tuota aikaisemmin ollut edes kyseenalaistanut vaan kuvittelin että noin sen pitääkin olla (ammattilaisten asentama nääs). No tämä "realisoituu" ensi viikolla, kun on kourujen+rännien asennus. Kumma juttu, että nuo putket pitää tällätä noin lähelle.

  VastaaPoista
 6. Pistä Weho 200 rännikaivo, tai tuo ensimmäisessä kommentissa mainittu uponorin malli. Putkea esiin sopiva määrä ja 88,5 ht-kulma väliin, taipuisalla voi olla ahdasta.
  Tai jos laitat rännilautasen, niin sitten vaan ne mutkat tosiaan siihen styroksin päälle, tuon kanssa ei kannata nyt enää alkaa liikaa riehumaan.
  Puuverhotussa talossa ränniputken paikka lautaselle on noin 30-40 cm sokkelista ulospäin putken keskelle, ja puolen putken verran kulmasta ulos. Asentaessa täytyy yrittää mieltää nurkkalautaa ja siltikin se menee useimmiten paljon tehneeltäkin ketuiksi.

  VastaaPoista