maanantai 8. elokuuta 2011

Pohjamaalausta takkahuoneessa

Meillä oli tarkoituksena pistää takkahuoneen seinät Tikkurilan Tunto Karhea -koristepinnoitteella/struktuurimaalilla. Nyt tänään kun kuitenkin kävin katsomassa valmiita malleja, on tuo aivan liian rouhea seinäpinnaksi kauttaaltaan. Onkin laitettava Tikkurilan Tunto Hienoa seiniin, mutta se taas on vähän turhan tavanomainen. No pitää keksiä tuohon testailemalla joku kiva kuvio. Pohjamaaliksi sävytin vanhoja pohjamaaleja, jonka pistin 5L ämpäriin. Pohjamaalin sävy piti ottaa Tikkurilan J462, johtuen mm. siitä kun pohjamaalini oli valkoista ja sävytys piti tehdä valkoiseen pohjaan. No maalasinkin nuo seinät kertaalleen nyt tuolla ja niistä tuli hieman tummat. Eli yhden pykälän vaaleampi on kai valittava sitten pintaan, eli Tunto -värikartasta tuo olisi tällöin X401 -sävy.

Tuo vaaleampi pinta ja tummempi pohja tuokin pintaan varmasti kivan vivahteensa ja värivaihtelun lisäksi syvyyttä. Saa nähdä, pitää testailla johonkin koepalaan.

Tässä kuitenkin kuva tuosta juuri pohjamaalatusta takkahuoneesta. Itse asiassa nuo näyttävät nyt EK-Gyprocin sävyltä, onko se sitten hyvä vai paha, en tiedä:

On tämä vain turhaa rakennella ansiotyön ohella, ei siinä paljoa ehdi tehdä. Ensin siivota, sitten kerätä tarpeelliset rojut esille, tehdä nopea maalaus ja sitten loppuilta vierähtikin välineiden pesussa sekä jälleen siivouksessa. Valmista pintaa ei juurikaan taas saanut. Viikon päästä on onneksi vielä pari viikkoa kesälomaa, jolloin homma toivottavasti edistyy vähän rivakammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti