perjantai 15. heinäkuuta 2011

Sadevesien hallintaa, tunteita ja tuoksuja

Laittelin hieman rimaa tuohon tiehen kiinni, naulaamalla. Tämä kaupunkihan ei huolehdi hulevesistään lainkaan, vaan yleisiltä teiltä tulevat hulevedet ovat sen vastuulla, kenen tontille ne sattuvat tulemaan. No meillä on nyt tuo oja siinä, mutta jotta oja alkaa toimia, pitää sen kasvaa nurmea täyteen. Tämä ei taas onnistu jos sinne tulee vettä, jotka teiden kallistuksen vuoksi tulevat kaikki juuri meidän pihaamme. Tässähän on ollut rakentamaton tontti kymmeniä vuosia (tai oikeastaan ikuisesti) ja tätä on pidetty "viemärinä" jonne muut ovat johtaneet mm. sadevetensä. Se taas aiheuttaa omat ongelmansa näihin vesihuoltokuvioihin. Mutta joo, rimat on tuossa, saa nähdä pitääkö tiivistää vielä urtsilla, aika tiiviit noista kyllä sai. Otan ne pois kunhan nurmi on vahvaa jotta se kestää sadevedet. Rullasin nurmikonpohjan myös sellaisella painavalla betonirullalla: 


Tuolta korkealta ne sadevedet tulevat tontillemme, ylittäen tämän etummaisen tien:


Tässä vielä blogikirjoitus elokuulta 2010:
http://landetalo.blogspot.com/2010/08/sokkelia-ukkosmyrsky-ja-eristeita.html

Jossa kuva kun sataa, eikä sada edes kovin pahasti:

Hallitakseni taas vesiä mitkä tulevat katolta, kun ei ole vielä syöksyputkia rännikouruissa, pistin tuollaiset saavit rännikourujen päihin ja niistä siniraitaputket sadevesijärjestelmäämme:

Nyt on aika hyvin jo vesi hanskassa, juuri kävikin satelemaan eikä onneksi tarvitse mennä kastelemaan itse tuota nurmikkoa. Rännimiehet tulevat kesälomalta parin viikon päästä ja lupasivat tulla ensimmäiseksi tähän meidän työmaalle viimeistelemään hommat. Syöksyjähän ei voinut laittaa, koska meillä oli mm. nurkkalaudat asentamatta, kun he olivat tontilla viimeksi. Eli aivan meistä johtuvasta viivästyksestä, tällä kertaa, oli kyse.

Eilinen meni tosiaan yötä myöten tuolla pihalla ja tänäänkin koko iltapäivä, alkaa olla semmoiset tuntemukset että tänään voisi vetää kunnon pleksikoomalärvit ja unohtaa pariksi päiväksi koko saatanan rakentamisen. Sitten vielä vituttaa tuo Applen paskavehje mikä makaa paskana edelleen siellä MacHuollossa. Näyttää nyt siltä että joudun maksamaan itse vian korjauksen, minkä huolto aiheutti koneeseen.

Ainiin, otsikko: "tuoksuja", joo tuo maa mitä levittelimme, haisee kirjaimellisesti paskalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti