keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Ilmalämpöpumpun asennus

Sähkömies tuli tänään vekottimien kanssa ja pisti ilmalämpöpumpun paikoilleen. Hänellä oli tuollainen ähäkkä Milwaukeen akkukäyttöinen poravasara:

Jolla tulikin aika sähäkästi reikää betoniseinään, tuossa kohdalla nimittäin sattui olemaan sellainen betonivalu:

Ulkoyksikköä paikalleen, ilmausta ja ruuvausta:

Sitten sisäyksikkö paikoilleen:

Joka minun huipputuurillani sattui tietenkin olemaan rikki. Tuo alimmaisen luukun pienempi osa ei liiku lähes lainkaan. Eli taas saa alkaa tappelemaan takuun kanssa. Katsotaan miten paljon haukuttu Ahlsell suhtautuu asiaan. Meneekö vaihtoon koko värkki vai pystyykö korjaamaan. 

Hyvin tuo siitä huolimatta kyllä viilentää. Ulkona on 33 astetta ja sisällä oli 31 astetta kun asennus loppui. Tätä kirjoittaessa sisälämpötila on mukavan raikas ja viileä 26 astetta. Kosteus ei ole juurikaan muuttunut, se on tippunut noin 65%:sta tämänhetkiseen 55%:een.

Tosi hiljainen tuo laite kyllä on. Sen verran pitää miinusta antaa, että vaikka laite on markkinointiesitteiden mukaan erittäin tyylikäs ja paketista purettunakin sitä, on se aivan saatanallisen ruma kun se on käytössä. Sehän aukeaa lähes kokonaan, eikä sitä voi estää mitenkään. Eli aina kun laite on päällä, näyttää se tältä:

Eli tuollainen homma. Ei ole varmaan kovin kiva yllätys sille, joka ei tiedä tuon käyttäytyvän noin. Asentaja saa työnsä päätökseen, maksat n. 2000e värkistä ja kun sen pistää päälle, muuttuu laatikko seinällä Optimus Primeksi.
 :)

4 kommenttia:

 1. Moi Huppe,

  olisit ottanut tuollasen,

  http://www.mitsubishielectric.fi/ilp_fd.php

  Mulla FD-25 hyvin toiminut jo monta vuotta. Ja ainoastaan alaosan kaksi pientä lippaa aukeaa.

  Hyvin lämmittää sekä jäähdyttää...

  VastaaPoista
 2. FD35 oli kyllä vaihtoehtona, mutta hyvät kokemukset tuosta Hitachista sekä mahdollisuus asentaa lähemmäs kattoa (aukeavan luukun vuoksi?) painoivat valinnan tuohon Hitachiin.

  Mitsubishissä ongelmaksi muodostuu (huhujen mukaan) takan läheisyydestä aiheutuva "katkokäynti" lämmityskäytössä, jos takkaa siis lämmittää.

  VastaaPoista
 3. Eksyin blogiisi, sillä mietin itse juuri ilmalämpöpumpun hankkimista. Ikävä kuulla, että teillä sattui sisäyksikkö olemaan hieman epäkunnossa - Toivottavasti saitte asian selvitettyä. Ilmalämpöpumppu kyllä todella kiinnostaisi itseäni. Täytyykin ottaa näistä selvää vielä vähän lisää.

  VastaaPoista
 4. Pystyttiinkö sitä luukkua korjaamaan? Meillä ilmalämpöpumppu kotiutuu parin viikon kuluttua. Kiva että sen sai vielä ennen kesää. Toivottavasti kaikki menee hyvin.
  https://www.akihalme.fi/lampopumput

  VastaaPoista