maanantai 25. heinäkuuta 2011

Budjettia ja ilmalämpöpumppu

Vaimo saumaili tuota koristetiiltä ja totta kai laasti loppui kesken, eikä täältä saa lisää laastia. Pitää ajella 180km tuon vuoksi nyt sitten jotta saa kilon laastia:

Tulipa sitten laskettua budjettia ja niputettua pitkästä aikaa kuitteja yhteen ja väännettyä Excelille. Tämä olikin reilun kuukauden jäljessä, johtuen siitä koneen rikkoontumisesta. Mapissa on n. 12kk (+kaikki sitä aiemmat) kuitit ja nippu on ohut sen vuoksi koska meillä on rautakaupassa tili ja sieltä tulee kuitteja/laskuja hieman harvemmin ja ne ovat pienellä fontilla A4:lle tulostettuna. Siksi siis ohut nippu kuitteja/laskuja. Mainittakoon että tuossa on myös vanhemmat kuitit ja jopa lainhuutoon ostettu postimerkki mainittuna, eli aika hyvin ollaan ajantasalla budjetin seuraamisessa. Joutui korkkaamaan nyt uuden mapinkin seuraavaa 12 kuukautta varten. Sen verran voisi mainita, että vaikka talo on kesken, pahasti, eikä kaikkia laskuja ole vielä edes tullut, on tuolla nipulla ylitetty alkuperäinen budjettiarvio jo kevyesti:

Ilmalämpöpumppu tuli hommattua, se oli oikeastaan valintakysymys kahdesta ehdokkaasta. Mitsubishin FD35 vs. Hitachi 25SX. Valitsimme Hitachin usean kaverin hyvien kokemusten perusteella:
Hintaa oli 1550 euroa Starkissa. Asennus pitää maksaa erikseen, meidän sähkömiehemme onkin Hitachin myyjä/asentaja joten hän käy tuon asentamassa paikoilleen. Häneltä emme voineet valitettavasti pumppua ostaa, koska varastot ovat tyhjillään ja maahantuoja, Ahlsell saa niitä vasta joskus Syksyllä. Nämäkin olivat viime vuoden varastoa Starkissa. Ilmeisesti Ahlsell on vain rahastaja, eikä varsinainen maahantuoja kun suuretkin rautakauppaketjut joutuvat noita vuoden etukäteen tilailemaan.

Valoin pienen anturan ilmalämpöpumpun maajalustaa varten betonista tänään. Painoimme siihen vielä koko perheen kämmenenjäljet muistoksi, kun moinen iloinen hetki jäi ikuistamatta talon anturavalun yhteydessä.

Keskiviikkona tuleekin sitten sähkömies asentamaan tuon värkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti