torstai 2. kesäkuuta 2011

Termater / Eurowall / Recticel -seinäeriste

Menin ostamaan SPU:n saunasatuja Rautiasta mutta siellä ei moisia myydä, tarjosivat tilalle samanhintaista Termater, Eurowall, Recticel tai mitä tuo sitten lieneekään on, eristettä. No laatuhan on ihan samaa, alumiinipaperista eristettä ja pistelinkin sitä saunan seiniin. Tein aiemmin myös alaslaskun saunan kattoon, taisin laskea sitä jopa 28cm alaspäin:

Alkaa olla valmista, seinien osalta:

Purin myös kylppärin katosta alumiinipaperit, olemme nimittäin huomanneet että alumiinipaperi aiheuttaa äänihaittaa kun pienen kylppärin oven pistää kiinni tai sen aukaisee, se paperi lepattaa siellä ja se vituttaa. Pistän siis isoon kylppäriin kattoon myös tuota "saunasatua":

Sitten alkoikin vituttamaan taas kerrakseen. Tuo Eurowall on laadultaan aika vaihtelevaista, sanoisinko paskaa ja kun se on täyspontattua, vaihtelee pontit aivan miten sattuu. Samassa paketissa on peilikuvina ja aivan miten sattuu noita levynpontteja. Menikin pitkään askarrellessa ja miettiessä ja lajitellessa noita että mistä levyistä nyt saa mihinkin seinään laitettua noita, jostain levyistä joutui ottamaan pontit pois kokonaan jotta sai edes jotain ajoiksi tänään pyhäpäivänä. Kuvassa pari levyä jotka ovat toisensa peilikuvia, nurinpäinhän noita ei saa asentaa:

Samahan toi olisi mutta kun näin pyhäpäivänä ei noita pääse vaihtamaankaan niin meni ilta lähes hukkaan.
http://www.termater.fi/fi/tuotteet/eristeet/eurowall

Koolasin sitten joutessani takkahuoneen seinää, kun tuo sauna- ja kylppärihomma piti jättää paskan tavaran vuoksi kesken, lisäksi loppui urtsikin. Tähän tulee puolipaneeli:

Sauna jäi siis hieman vaiheeseen:

2 kommenttia:

  1. Saunasatu ja Termater/Eurowall ovat kyllä kokonaan eri tavaraa kuin XPS. :)

    VastaaPoista
  2. Ahaa, kiitokset tiedosta, pitää korjata.

    VastaaPoista