keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Muuttotunnelmia

Noniin, aikaa onkin vierähtänyt tovi tavaroita järjestellessä ja muuta kuin rakennusta tehdessä. Mutta jos palataan hieman ajassa taaksepäin vaikkapa torstaihin 28.4.2011.

Sähkömiehen kanssa tehtiin pitkä ilta tuolloin, muutama 6-kytkin oli väärin asennettu ja fiksailimme ja mittailimme niitä mutta suurempia ongelmia tuli vikavirtakytkimen laukaisusta heti kun keittiöön kytki sähköt. Noita ongelmia selvitellessä menikin sitten useampi tunti ja homma piti jättää kesken ja mennä nukkumaan. Valvoin lähes koko yön miettien että olen nyt varmasti naulannut tai ruuvannut johonkin kaapeliin ja pahimmassa tapauksessa meidän pitää purkaa koko keittiö, kattopanelointi sekä seinälevytys jotta ongelman saa korjattua ilman pinta-asennuksia.

Pomppasin kuitenkin parin tunnin yöunien jälkeen ylös perjantaina 05:00 aikoihin sängystä ja silloin välähti. Työtason valot! MMJ-kaapelin asensin kaapiston sisään mistä se on helppo kytkeä elektroniseen liitäntälaitteeseen josta edelleen kaapiston alle valolistan taakse tulevaan loisteputkeen, listan taakse tulee siis vain ns. "saalinki"-tyylinen valo, pelkkä loisteputki jossa suojana akryylimuovi. Painelinkin heti 07:00 raksalle ja sähkömies olikin siellä jo hommissa, kytkemässä keskusta ja tekemässä muita mittauksia. Tarkistin heti keittiökaapin ja siellähän se oli, sivuleikkureilla katkaistu MMJ jossa johdon päät oikosulussa. Sähkömiehen harjoittelijapoika oli unohtanut sen sinne kaappiin.

No vika oli tosiaan siinä ja pääsimme jatkamaan sähkömittauspöytäkirjan tekoa sekä viimeisten kytkentöjen tekemistä. Alkoi näyttää taas valoisammalta, olihan tänään muutto! Pakkasin kuitenkin varuilta putkikasseihin yökamat jos vaikka joudumme menemään appiukolle yöksi. Kiireinen päivä edessä.

Hieman epäkronologisesti edetään mutta pistänpä tässä nyt muutamia kuvia pakkauksesta. TV oli saatava toki mukaan, onneksi olen säästänyt tuon kuljetuslaatikon, eihän tuota muuten saisi mitenkään kuljetettua:

Kaivoin paremman kamerankin naftaliinista, josko saisi sitten talosta joskus kunnon kuvia:

Entinen olohuone:

Bloggauskone, rakas Appleni:

Meillä on tuollaisia Ikean muuttolaatikoita, joutui aikoinaan ostamaan noita kun piti muuttaa 3000km etelämpää tänne ja piti saada tavarat tiukkaan pakettiin:

Entinen keittiö:

Sekä makuuhuone jossa tuo pikkutelkkari:

Tavarat läjään, muutto on kamalampaa vielä kuin rakennusprojekti:

Tavaroita alkaa olla sisällä, kuten kuvista huomaa, talo on vielä jonkinverran kesken:

Olohuoneesta tulee välivarasto laatikoille:

Lipasto eteiseen, tämä on vanha lipasto joka on liian suuri ja liian musta tähän mutta jonnekin se on nyt laitettava:

Sänky sopikin mielestäni kivasti makkariin, aivan suunnitellusti:

Pojan lipastot mahtuivat juuri ja juuri, aivan sattumalta, oven viereen:

Tytön huonessakin jo jotain tavaraa:

Muuttojuomaa:
Tiesittekö muuten että luomumaito sopii, ainakin joillekin, laktoosi-intolerantikoille. Ainakin meidän perheessä ja parissa muussakin tuntemassani.

Muutama hyvä olut:

Sekä toki shamppanjaa:

Olohuoneen upotukseen tyrkkäsin tuollaisen kukkasen:

Olikin upea päivä ja jätimme homman hieman puolitiehen kun valvojamme kävi työmaalla ja antoi muuttoluvan, rakennustarkastajan valtuuttamana. Tarkasta oli itse tämän päivän lomalla. Aloinkin onnellisena nauttimaan hyvästä oluesta:

 Sekä ansaitusta sikarista:

Sitten vähän grillausta ja jallua:

En ole tupakka tai edes sikarimiehiä mutta kivahan se oli tuprutella:

Lapset eivät kaivanneet telkkaria lainkaan, tosin eipä meillä ole edes antennia, takkatuli kiinnosti kuitenkin kovasti:

Istuimmekin koko perhe illan takkatulta katsellen:

Tiiliseinään mallasin kohdevaloja, sijoittelu ja etäisyys muuttui vielä hieman, otan paremmat kuvat kiinteästä asennuksesta vielä. Vihdoin tuo tiiliseinän väri näyttää edes vähän oikealta valokuvassa:
Kaiuttimet ovat vain "hepissä", väliaikaisesti asennettuna.

Ruokailutilaan pistin vanhan pöydän, tuohon pitää rakentaa itse vielä kunnon pöytä kunhan ehtii. Tuo(kin) on liian musta mutta ei ollenkaan niin paha kuin pelkäsin:

Näköjään tonttulakkikin on löytynyt. Hyvää Joulua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti