keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kuivausrummun asentaminen viemäriliitäntään

Yllätyin suuresti kun aloin suunnittelemaan että kytken kuivausrummun viemärijärjestelmään, eikä, ainakaan täällä päin, kukaan ole koskaan kuullutkaan moisesta. Sen enempää kuin siitä että paremman luokan espressokone vaatii vesi ja viemäriliitännän, samoin kuin jääkaappi ja pakastin vesiliitännän.

Mutta nyt tähän kuivausrumpujuttuun. Tosiaan pistin 32mm viemäriputken kodinhoitohuoneeseen kuivausrummun taakse ja olen saanut lähinnä ihmettelyitä että "eikös teillä ole kuivausrummussa tyhjennettävää vesisäiliötä?". No tarkoitushan on siis ohittaa tuo säiliön tyhjennys, miksi tehdä se itse kun rumpu hoitaa sen automaattisestikin. Se mikä oli yllätys niin LVI-urakoitsijalla ei ole sopivia osia tuon liittämiseksi, ei minkäänlaisia, kehoitus oli käyttää teippiä liitoksessa.

Ongelmaksi muodostui myös vesiletkun saaminen, letkun pitää olla sisähalkaisijaltaan 8mm ja mielellään hieman taipuisaa. Autotarvikeliikkeistä sain joskus tuollaista letkua erään Nissanin automaattiryypyn alipainesäätimeen, mutta semmoista letkua ei kuulemma ole enää olemassa. Tilalle tarjottiin bensaletkua, joka on turhan jämäkkää kudosvahvistettua letkua ja hintakin on suhteellisen korkea, yli 10-kertainen normaaliin letkuun. Rautakaupasta löytyikin sitten puutarhapuolelta kirkasta kasteluletkua 8/11mm jota ostin 0,80e/m hintaan. Sitten piti vielä löytää tiiviste/läpivienti jolla tuon saa kiinni 32mm viemäriin. Sitähän ei löytynyt mistään, palasin kuitenkin autotarvikepuotiin ja kolusin itse varastoa ja löysin kuin löysinkin sopivan tiivisteen. Alapallonivelen suojakumin jossa prikkakin valmiina.

Mallasin sitä putkeen ja se sopi kuin siihen tehty:

Eipä muuta kuin letku kiinni kuivausrumpuun klemmarilla. Pitää nyt mainita vielä se että Bosch-Siemensin asiakaspalvelukaan ei osannut kertoa miten letku asennetaan. Päättelin sen kuitenkin itse että kun otan vesisäiliölle menevän letkun irti tuosta nipasta ja pistän oman letkuni tilalle, menee vesi omaa letkuani pitkin minne tahdon:

Alapallonivelen suojakumi ja poistovesiletku viemäriliitännässä tiiviisti kuivausrummun takana: 

Toki valmiita letkusarjoja saa maahantuojalta, mutta sitä ei tähän hätään ehtinyt tilata, sitäpaitsi niissä tulee aivan sama asennusongelma vastaan, kuinka saada liitäntä viemäriputkeen kiinni.

Asennussarjalle tuli hintaa 4,80 euroa.

2 kommenttia:

  1. Meidän Whirpoolissa tuli valmiina letku tiivisteineen ja sopii suoraan viemäriliitäntään 32mm putken sisään.

    VastaaPoista
  2. Niinpä tietysti :)
    No tuo paikallinen kodinkonekauppias tilasi kyllä tuota liitäntäsarjaakin, pitää katsoa mitä Siemensillä tulee mukana, asiakaspalvelussa sanottiin kyllä ettei tule kuin pätkä letkua, eikä tiennyt miten sen pitäisi asentaa, pitää kuulemma antaa ammattimiehelle tehtäväksi.

    VastaaPoista