torstai 19. toukokuuta 2011

Ikean reissu ja liimapuulevyä

Koitin jo aiemmin jotain turista mutta Googlella oli tässä Bloggerissa suurempia ongelmia usean päivän ajan ja blogini jopa katosi hetkeksi, myös uusin juttu katosi jossain vaiheessa. Sitten alkoi lätkäpelit ja tavaroiden purkamiset jne, eikä ole oikein ollut mitään rakentamisaiheista raportoitavaa.

Kävimme viime viikonloppuna vaimon kanssa kahdestaan pakettiautolla Ikealla Vantaalla. Auto tulikin niin täyteen kuin se vain tiiviisti pakkaamalla saatiin. Osa tavaroista on Kodin Ykkösestä myös. Mercedes Benz Vito:

Heräteostoksena ostin tuollaisen nahkaisen kuppituolin:

Sohviahan me menimme hakemaan. Olisi tehnyt mieli tilata jotkut erikoisemmat mutta hinta ja välitön saatavuus puolsivat tällä kertaa Ikean Ektorp-sohvia:

Sitten alkoikin lätkäpelit ja finaalia varten jouduin luopumaan periaatteistani väliaikaisesti ja kävin heittämässä Weberin grillausritilän katolle antenniksi, jotta sain YLE:n kanavanipun näkymään. MTV3 tuolla ei näykään sitten kunnolla. Pääasia että näimme pelin suorana:
Muutoinhan on tarkoitus että TV-antenni on se talon viimeinen asennuskohde, kun kaikki muu on valmista.

Muutama baarijakkara tuli hommattua:
Liesituulettimen alle on tilattu karkaistusta lasista oleva levy, sen pitäisi saapua piakkoin. Alumiinipaperi suojaa hirsiseinää tällä hetkellä.

Ja blogia päivitellessä sitten on kiva juoda kahvia, tällä kertaa K-Supermarketista löytynyttä Starbucks Latte Caramelia:

Kylppäri/wc-kalusteen ostimme myös Ikealta, jälleen kerran välitön saatavuus sekä edullinen hinta puolsivat hankintaa. Yhdessä laatikonpohjalevyssä on tuollainen työstövirhe:

Mitä lie jyrsimellä tapahtunut:

Temmi (eli taltta) käteen ja työstämään tuota, ei ole aikaa alkaa reklamoida:

Ikea on ottanut itsekoottavuudessaan täysin uuden ulottuvuuden. Saa nähdä milloin huonekalut tulevat raakalautana:

Yleiskoneesta oli myös kivasti apua tuota viilatessa:

Kaappi paikoillaan, laatikoiden etulevyt ovat kiiltävää valkoista joiden päällä on vielä sininen suojakelmu:

Sekä lähes valmiina:
Nyt olisikin tehtävä tuskainen päätös. Design vai käytännöllisyys. Itse tarvitsisin peilikaapin tuohon, jotta saan ajettua pääni partaterällä sileäksi, pelkkä peili taas olisi aivan upea tuossa täysleveänä ja korkeana.

Suihkuverho on tilapäinen asennus, tuohon on tilattu jo jokin aika sitten karkaistusta lasista valmistettava suihkuseinä. Sen pitäisikin saapua lähipäivinä.

Kattopalkkeja pitäisi alkaa seuraavaksi paneloimaan. Tilasinkin sitä varten 18mm liimapuulevyä josta ajettiin n. 19cm soiroja:

Keittiöön myös vähän hyllytarpeita reseptikirjoille ja kahvinkeittimelle. Kaikki pitäisi vielä käsitellä Osmo Colorilla ruskeaksi:

Vaimo sai jokin aika sitten tuollaisen prässin, purimme sen nyt paketista kun on talo mihin se jopa mahtuu. Pitäisi tulla sileitä lakanoita:

Tässä päivitystä pitkästä aikaa. Viimeinenkin pahvilaatikko saatiin eilen purettua ja kohta voi jatkaa tuota rakentamistakin sitten ihan urakalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti