torstai 7. huhtikuuta 2011

Ikkunoita ja komeroita

Pitkä päivä takana jälleen, 15 tuntia. Ikkunoita listoitettu ja Finndomon ikkunat kun ovat 47mm upotettuna runkoon, niin niihin joutuu väsäilemään vielä smyygitkin, eli lautoja jotka maalasin:

Käynti makuuhuoneesta vaate-/pukeutumis"huoneeseen", tai paremminkin kopperoon. Aivan uskomattoman hienot noi listat ja upea toi värisävy makkarissamme:

Tytön huone:

Takassa luukku paikoillaan, toi takka on kertakaikkisen täydellinen:

Oven smyygejä, ei ollut aikaa maalata, pistettiin raakalautaa:

Lähes parin tunnin työn tulos kun koitin saumata tuota tiiliseinää... jätin kesken, ei ole aikaa moiseen näpräämiseen:

Kasattiin iltasella komeroita:

Eka reklamaation aihe rikkonaisesta tavarasta Ikealta:

Mikä lie trukki osunut:

Eteisen komerot:

Kodinhoitohuoneen komeron kyljessä myös joku virhe:

Aikamoiset sotkut jäi tältä päivältä siivoamatta, aamulla pääsee siivoamaan:

Ruokailutila ja pari kodinhoitohuoneen komeroa päällekkäin:

Eteisen sotkuja...

Hieno päivä, pitkä ja rankka mutta paljon sai aikaiseksi.

10 kommenttia:

 1. Koristetiiliseinän saumaus on kohtuu veemäistä hommaa, mutta olen löytänyt sitä helpottavan työmenetelmän.
  Eli otat pursotuspussin siis sellaisen jolla voi pursottaa esim. kermavaahtoa kakun päälle.
  Teet saumauslaastin ja laitat sen pussiin ja pursotat sillä tiilien saumat ja tasoitat sen jälkeen saumat märällä sormella tai sähköjohdon pätkällä yms.

  On todella joutuisaa hommaa kun pursottaa sen laastin ja jälki on tosi hyvää.

  VastaaPoista
 2. Takka ja siihen kuuluvan syvennys puille näyttävät tosi hienoilta :)

  VastaaPoista
 3. Kermapursottimella tuota koittelin, samoin itse tehdyllä höyrysulkumuovipursottimella, sekä täällä blogissa vinkatulla metallilasta/muurausrauta-yhdistelmällä. Ongelma tuossa pursottamisessa on että sieltä tulee ensin vesipitoinen aine ulos hyvin mutta sen jälkeen kuivempi laasti ei tulekaan. Tein tuosta mielestäni kuitenkin niin löysää kuin mahdollista. Pitänee koitella vielä tosi löysällä laastilla. Laattojen saumauslaasti varmaan vielä menisikin mutta tuo 100/600 muurauslaasti ei oikein tule putkilosta ulos.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä loppumetreille! Komeeta jälkee tulee.
  Mun silmään kans todella hyvännäköset noi ovilistat teidän vaatehuoneessa. Kenenkä mahtavat olla? Meillä remppa alkamassa ja tarvetta moisille piakkoin...

  T: Fanni80

  VastaaPoista
 5. Saumaaminen onnistuu helpommin, kun saumalaastina käyttää muurauslaastin sijaan 50-50 S30-ja S06-laasteista tehtyä sekoitusta, josta tekee suht' sitkeän tahnan jonka latan päältä työntelee mahdollisimman lähelle sauman levyisellä saumaraudalla saumaan ja viimeistely hetken kuivumisen jälkeen sopivalla pensselillä. Pystysaumoissa saattaa olla tarpeen käyttää saumauslaatikkoa.

  Muurauslaastillakin homma onnistuu, mutta vieläkin hankalampaa, avaimena tosiaan on tarpeeksi jäykkä laasti. Myös laastin laatuun kannattaa panostaa sen verran, ettei ota sitä halvinta Fesconin hiekkaa, vaan mieluummin parikymmentä senttiä enemmän/säkki maksavaa Maxittia.

  Näillä eväillä on saumattu vastaavaa seinää toistasataa neliötä, ja vaikkei se kovin hauskaa olekaan, niin onnistuu kuitenkin

  VastaaPoista
 6. Milläs ton saa sävytettyä haluamakseen? Itse koitin saada Weberin laastia mutta tuloksetta, sitä ei tänne landelle toimiteta lainkaan. Vantaalta saisi mutta en jaksa ajaa 800km sen vuoksi. Otin tuollaista Lakan Betonin muurauslaastia, maalarinvalkoisena.

  VastaaPoista
 7. Ovilistat, lattialistat ja kattolistat ovat kaikki Cellon (K-Rauta, Rautia) omia listoja.

  VastaaPoista
 8. Arvelinkin ettei mene ihan helposti 100/600:lla. Onkohan noiden kivien myyjät kokeilleet itse pursottaa muurauslaastia, kun ohjeistavat niin kovasti käyttämään sitä. Ei onnistunut multa pursottaminen ja en näköjään ole ainoa. Muurauslaastilla saa muuten kyllä hyvin saumattua leveätkin pystysaumat. Levitystapa onkin se hankalampi osuus.

  VastaaPoista
 9. Valkoisen kanssa menee hankalaksi, tummat sävyt on helppo sekoittaa laastiin väriaineilla, mutta valkoinen vaatisi valkosementin, valkoisen hiekan ja mahdollisesti vielä titaanivalkoista lisäksi. Pitänee siis tyytyä siihen muurauslaastiin, mutta kyllä se silläkin onnistuu noilla yllä antamillani ohjeilla. Sen verran pitää vielä lisätä, että laasti kannattaa sekoittaa todella hyvin ja tarpeeksi jäykkänä, silloin siihen saa ikäänkuin sitkoa joka helpottaa käsittelyä. Kymmenisen minuuttia kunnon laastivispilän kanssa ja tosiaan ennemmin jäykkää kuin löysää.

  VastaaPoista
 10. Okei, koe-erän sekoitin noin 30 sekuntia akkukoneella... Oli aika pahkuraista ja jäi jumiin pursottimeen. Kiitokset vinkeistä, pitää koitella.

  VastaaPoista