torstai 10. maaliskuuta 2011

VAROITUS: Visux läpiviennit ja Stokvis tuulensulkuteippi

Finndomon talopaketin mukana tuli tuollaisia tosi käteviä Visux-läpivientejä esim. ilmanvaihtoputkia varten. Ohjeita kun katsoi niin reikä vain läpivientiin, putken läpi ja paperi pois ja homma valmis. Tämä ei mennytkään aivan kuten elokuvissa, huomasin jo parissa päivässä että Visuxin oma liima ei pidä ja teippasinkin nuo sitten ympäriinsä talopaketin mukana tulleella Stokvis tuulensulkuteipillä. Tuohan on siis tutummalta nimeltään höyrynsulkuteippiä. Nyt kun katolla on hommat tehty ja on aika paneloida sisäkattoa, ovat nuo kaikki pettäneet, sekä teipit että läpiviennit. Kuvassa yksi nurkka on alkanut reuhottamaan irtonaisena:

Lähempi tarkastelu osoittaa että Visux läpivienti ei ole liimallaan lainkaan enää kiinni höyrynsulkumuovissa:

Ja eipä tuo Stokvisin teippikään ole mitään pitänyt, osin johtuen siitä että se tuli vain noin 1-2cm matkalta kiinni höyrynsulkumuoviin. Kuitenkin ero tuolla teipillä on parhaaseen kuin yöllä ja päivällä. Teippasinkin nuo jälleen kerran uusiksi, tällä kertaa erinomaisella ja takuuvarmasti pitävällä Rakonor Sitko höyrynsulkuteipillä:

Kestää pomminvarmasti. Rakonorilla olen teippaillut myös mm. niitinreijät höyrynsulkumuovissa, kuten kuvan lyhkäsistä pätkistä näkyy. Seinissä tuo Stokvis on varmasti ihan toimiva, koska se ei joudu siellä rasitukseen vaan painuu muovin, gyprocin ja villan väliin ja pysyy tiiviisti kiinni. 
Läpivienti olisi varmasti toimivampi mikäli sen olisi laittanut höyrynsulkumuovin yläpuolelle, mutta 20 asteen pakkasessa tiivistäminen ulkona ei oikein onnistu.Visuxin tuotteita ja Stokvisin teippiä en kuitenkaan missään nimessä suosittele kenellekään täysin varauksetta!

Tässä vielä kuva huonosta teipistä:

Kannattaa sitten muistaa että tuokin on erittäin paljon parempaa kuin nämä normaalit rautakaupan höyrynsulkuteipit ja rakennusteipit (kirkkaan vihreät ja mustat), joiden käyttö pitäisi mielestäni kieltää täysin.

Myös Visuxin läpivienti on toimiva, jos sen teippaa huolellisesti. Ohjeiden mukaisesti ja täysin ilman teippiä käytettäessä se on suuri riski.

2 kommenttia:

 1. Hei,
  Emme ole vastaanottaneet reklamaatiota toimimattomasta tuotteesta?
  Juttu on jo vanha, mutta olisin mielellä yhteydessä teippien osalta jos laitat yhteystietosi :)

  Parhain terveisin,

  Tarja Vyhtinen
  ________________________________________
  Stokvis Tapes Oy
  Phone: +358 (0) 207 199 978
  Mobile: +358 40 900 4437
  E-mail: tarja.vyhtinen@stokvistapes.fi
  www: www.stokvistapes.fi
  ”An Illinois Tool Works company”

  VastaaPoista
 2. Käytetty väärää teippiä:tuulensulkuteippi on tuulensulkuun (tuulensuojalevyt yms.), höyrynsulkuteippi höyrynsulkuun. Tuossa piakssa pitääolla höyrynsulkuteippi. Se on eri asia.

  VastaaPoista