lauantai 12. maaliskuuta 2011

Katto paneloitu ja laatoitus korjattu

Saimme tänään kattopaneloinnin valmiiksi, mdf-kattojen osalta siis. Kodinhoitohuone ja kylpyhuoneet pitää paneloida vielä tervalepällä ja takkahuone jollain, en tiedä millä, ehkäpä käsitellyillä mäntyrimoilla. Otin ikkunoista myös hieman muoveja pois ja jopas näyttää valoisammalta:

Vaimolle jäi siivousurakka:

Laattamestari kävi myös aamulla ja yksissätuumin päätimme muuttaa hieman leivinuunin laatoitusta matalammaksi:

Nyt tuo näyttää mielestäni paremmalta:

Takkakin sai loput laatat paikoilleen, ensi viikolla antiikkilaasti pintaan:


5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen blogi.

  Hyvin samantyyppinen projekti alkamassa kesällä. L-mallinen 150m2 suurelementti, tarkoituksena tehdä mahdollisimman paljon itse.

  Sain blogista kuvan, että olet tehnyt suuren osan sisätöistä itse (esim yläpohjan villoituksen) vai oletko saanut haalittua paikalle apuvoimia? Oliko jotain työvaiheita, joissa apumies on ihan pakollinen vai onnistuiko suurin osa itse?

  VastaaPoista
 2. Sisätyöt on tehty käytännössä itse. Yläpohjan villoitin yksin, puhallusvillat kuuluivat talopakettitoimitukseen, puhallettuna.

  Aika pitkälti tuolla pärjää yksin mutta apu ei ole koskaan pahitteeksi.

  VastaaPoista
 3. Helpottava kuulla. Itse olen aloittelemassa heinäkuussa, silloin tulee kaivinkonemies tontille ja parin viikon perästä kirvesmies tekemään perustuksia.

  Sen jälkeen elokuun puolivälissä talotehdas hoitaa elementit pystyyn ja "ulkoa valmiiksi" ja itselle jää nuo sisähommat.

  Helpottava kuulla, että niistä pärjää yksinkin. Moni jonka kanssa olen jutellut on sanonut, että tekee yksin, mutta kun menee paikalle huomaa, että yksin tarkoittaakin itse + puolta sukua :)

  Toki on joitakin asioita jotka on vain helpompi tehdä kaverin kanssa, vaikka katon koolaukset ja muovitukset.

  VastaaPoista
 4. Mikolle sen verran, että ole realistinen kun arvioit omaa jaksamistasi.
  Oma projektini on muuttovalmis 2kk sisällä ja nyt jos pitäisi arvioida mitä meni pieleen, niin oman jaksamisen arvioin selkeästi yläkanttiin.
  Onneksi ei ollut tiukka aikataulu tai olis homma mennyt metsään että soi...

  VastaaPoista
 5. Joo, ei kannata yliarvioida omaa suoritustaan, itsekin tein niin. Tarkoitin että yksin lähes kaikki on tehtävissä, mutta ei ehkä mahdollista, ainakaan omalla kohdalla kun perhe-elämäkin pitää pitää kunnossa ja oma nuppi.

  Meilläkin kirvesmiehet sanoivat että 4kk menee kun talo on täysin valmis jos tekevät yksinään, nyt on mennyt 8kk eikä loppu edes häämötä.

  VastaaPoista