keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Tiilerin piikkausta ja sytytystä

Aikoinaan kun ala-asteella olin niin puukäsityön opettaja, Hotti-Matiksikin sanottu mieshenkilö opetti yhden elämäni tärkeimmistä opeista: Mittaa kahdesti, tee yhdesti. Eihän tuo kirjakielellisesti ole oikein mutta noin se on ainakin mieleeni jäänyt hyvin ja olen sitä usein onnistuneesti myös soveltanut käytännössä.

Voi kun nämä ammattimiehet joita olen käyttänyt, olisivat myös tuon opin jostain saaneet. Yritin nimittäin tällä kertaa asentaa luukkua Tiilerin takkaan mutta eihän se siihen mahtunut, tai oikeastaan kiinnitysraudat eivät mahtuneet paikoilleen. Tarkistinkin heti mitat ja 430mm sijasta aukko oli muurattu 405mm leveäksi.

Eipä tossa sinänsä mitä, vahinkoja sattuu joten ei muuta kuin timanttilaikka pyörimään ja nakuttelemaan aukkoa suuremmaksi:

Pölyä tulikin sitten aikalailla vaikka pidin imuria rälläköidessä:

Luukku odottelee kärsivällisesti asennustaan:

Ja tuhkaluukut myös:

Vihdoin pieni läjä tiilenpätkää lojuu lattialla:

Pölyn hälvettyä luukku paikoilleen, se on vielä hieman vinossa mutta se pitää irroittaa vielä laatoituksen ajaksi, joten ei haittaa:

Ensitulet:

Vetää heti kuin junan vessa:

Kyllähän tässä kelpaa istuskella, konjakki jäi nyt ostamatta ja ottamatta kun olin autolla raksalla:
Takkaan ja sen muuraukseen olen kyllä tosi tyytyväinen, se on juuri sellainen kuin siitä suunnittelinkin tulevan. Vielä laatoitusta ja pinnoitusta niin nähdään lopullinen versio.

Hieman harmillista kun tuota ei voinut lämmittää enemmän, ohjeiden mukaan pistin vain pienen määrän puita, se sisälsi yhteensä 6kpl 1x2" rimanpätkiä á 25cm.

Vaikeuksien kautta voittoon, tässäkin tapauksessa.
Onkohan tässä projektissa mitään asiaa mikä ei menisi vituiksi? Kerron sitten jos sellainen tulee vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti