perjantai 25. helmikuuta 2011

Tavaroiden haalimista ja valaistusta

Tänään kävinkin höyläämöltä 200m 48x48mm rimaa jotta saa ristikoolaukset ja kattojen alaslaskut tehtyä + muutama muu juttu noista. Tilasin samalla myös 20kpl 6000mm pitkiä kertopuutolppia joista rakennetaan kattopalkit. Samalla piti päättää ja tilata myös kattopaneelit. Noita tulikin hierottua aivan urakalla ja olimme pitkään ottamassa Liperin Höyläämön valkovahattua mäntypaneelia joka on ERITTÄIN hyvälaatuista paneelia. Tulimme kuitenkin toisiin aatoksiin ja vaihdoimme tuon viime-hetkellä valkoiseksi. Maalattuna tuo paneeli olisi ollut liian kallista, joten päädyimme MDF-paneeliin. Noita onkin sitten iso kirjo tarjolla ja monet niistä näyttävät muovisilta, muovillahan ne on pinnoitettukin. Löysimme kuitenkin Listatalolta hyviä malleja ja tilasimme joitakin näytteitä. Tuolta otimme 10x150mm MDF-paneelia valkoiseksi maalattuna. Tuo on valitettavasti puusepänvalkoista, mutta niin ovat ovetkin, listat jne, joten parempi vaihtoehto se oli kuin täysvalkoinen jolloin esim. valmiiksimaalatut listat näyttäisivät kusenkeltaisilta. Nyt kaikki näyttää ovia myöten kusenkeltaisilta, eikä tuota toivon mukaan huomaa.

Laatu tuossa näytekappaleessa oli ainakin erittäin hyvä, aivan muuta toista kuin kalvopinnoitetuissa paneeleissa eikä hintakaan ollut kuin 10,90e/m2.

Lisäksi tilasin täysspektrisen päivänvalolampun, tai oikeastaan kaksi ja yhden plafondin malliksi jotta voimme sen valossa tarkastella mm. laattavalintoja sekä maaleja. Täysspektrisen lampun Ra on 96% ja värilämpötila 5800K. Hieman viileämpi siis kuin vaikkapa suositut Viva-Litet. Me otimme Narva:n valmistamat saksalaiset lamput. Tilaus tehtiin Valotorni -myymälästä:
http://www.valotorni.fi/

Toimitus oli asianmukainen ja erittäin nopea. Olemme valitsemaamme Jasmina plafondiin erittäin tyytyväisiä. Se antaa erittäin tasaisen ja miellyttävän valon. Jasmina plafondi on kotimaisen Innojokin valmistama:
http://www.innojok.fi/

Itse en plafondeista pidä mutta esim. kodinhoitohuoneessa noi ansaitsevat paikkansa, samoin kuin esim. kylppärissä ns. "meikkausvalona". Aivan järjetön valoteho (2x36W/2300Lumen) pienestä valosta, noita kun pistää pari vierekkäin niin pitäisi nähdä lajitella pyykkejä :)

Myöhemmin lisää juttua valaistusuunnittelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti