tiistai 8. helmikuuta 2011

Maalarin paras apuväline ja sähkökattilan asennus

Yksi kaveri antoi minulle tuollaisen ritilän ja opetti käytön. Huomasinkin pian että tuo on ylivoimaisesti paras maalarin apuväline mitä voi olla, suosittelen:
Eli siis ritilä asennetaan ämpärin pohjalle ja kun telaan ottaa maalia, pyöräytetään telaa ritilää vasten pari kierrosta. Kannattaa kokeilla, tuota osaa kaivata vasta kun sitä on koitellut eikä "perinteisin" tyylein pysty enää maalaamaan, koskaan.

Maalasin takkahuoneen:

Sohvan paikka tuossa oikealla:

Olohuonetta aloittelin myös:

Eteisen "seinäupotus" jälleen kerran:

Tytön huone:

LVI-Veijot kävivät asentamassa sähkökattilan, tai pikemminkin tuomassa sen. Se mikä on ärsyttävää niin heti paikalle päästyään sai taas kuulla kommenttia että "ei tuo tuonne mahdu, onpas ahdasta jne". Kuitenkin jo 2 vuotta sitten kävin LVI-suunnittelijan pakeilla kun pohjakuvaa suunniteltiin ja tila oli "sopiva" kaikelle tekniikalle. Nyt kun asentajat tulevat, onkin tila liian pieni, samaa vikinää on kuulunut joka kerta. Kyllä minä tiedän että tila on ahdas, mutta suunnittelijalta ja asentajalta puuttuu kaikenlainen keskinäinen vuorovaikutus ja yhteisymmärrys, en pysty ymmärtämään tuota. No kattila sinne kuitenkin nostettiin paikoilleen:

Jakotukeista toinen tuli seinään myös:

Lattia päällystettiin epoksilla kattilan alta, koska kosteus% ei ole vielä selvillä niin ei viitsinyt peittää koko lattiaa. Seinään liimattiin kontaktiliimalla tuollainen muovilista. Kaverini kävi sen tuossa eilisiltana liimailemassa:

Lopussa vielä kuva tuosta olohuoneesta, valkoisena tuo seinä näyttää ainakin tässä aika.... isolta... Olisikohan joku värillinen seinä parempi?

Semmoista tänään. Huomenna onkin yksi koko projektin jännittävimmistä vaiheista. Tänään porattiin myös mittareijät lattiavaluun ja huomenna mitataan kosteusprosentit. Mikäli suhteelliset prosentit olivatkohan ne alle 90 tai mielellään alle 85%, voidaan aloittaa lattiapinnoitukset, tai lähinnä vesieristykset ja laatoitukset tässä vaiheessa. Jos kosteutta on liikaa, tulee pahimmillaan ainakin 1-2kk pysähdys työmaalle.

3 kommenttia:

 1. Suunnittelijan on helppo sanoa, että mahtuu kun katselee kuvia tietokoneen ruudulta eikä tarvitse olla niitä vetoja tekemässä.

  VastaaPoista
 2. Millä epoksimaalilla maalasit lattian ja mistä kyseistä lattialistaa saa??

  -markus-

  VastaaPoista
 3. Joo, helppohan se on suunnitella mitä vain, on noita ahtaampiinkin paikkoihin rakenneltu toimivaksi. Ottaa vaan päähän kun ei jaksa kuunnella muiden narinoita, tässä on ihan riittävästi omiakin ongelmia projektin suhteen ja kun asialle ei varsinkaan voi enää mitään tehdä.

  Epoksit ja listat ovat Sisustus Laukkasesta:
  http://www.sisustuslaukkanen.fi/

  En tiedä niistä sen tarkemmin.

  VastaaPoista