sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kittausta ja rimoitusta

Tuli vähän apuvoimia raksalle kerrankin ja saimme jotain ajoiksikin. Itse kittailin ja apuvoimat pistivät 200 metriä "kakkoskakkosta" kattoon ja nyt olisi katto panelointia vaille valmis alaslaskuineen, poislukien sauna.

Huomenna pitää vielä ruuvata jokainen kattorima ruuveilla kiinni, huomasin että naulat rimoissa ovat huonoja ja jokainen rima pitää ruuvata jokaisesta kiinnityskohdastaan kiinni. Asiaan on toki vaikuttanut se että syksyn jälkeen katolla on liikuttu aika paljon ja rimat ovat antaneet periksi naulauksistaan. En tahdo jättää mitään sattuman varaan ja kun kirvesmiehet neuvoivat ostamaan vääränlaisia naulojakin niin pakkohan ne on ruuvata. Semmoisilla ankkurinaula-tyyppisillä nuo kyllä kestäisivät kiinni mutta ei sileäpintaisilla näköjäs vaikka niissä liima onkin.

Olisi voinut kuvitella että 35 vuoden kokemuksen omaava kirvesmies tietäisi millä naulalla rimat kestävät katossa... mutta ei näköjäs.

3 kommenttia:

 1. Oletko varma että ne rimat ei vaan ole kuivuneet?

  VastaaPoista
 2. No kyllä tuolla katolla on liikkunu sen verran paljon porukkaa jotta jotkut rimoista ovat sen 1-2cm irti. Osa on varmasti kuivumisesta johtuvaa rakoilua, mutta hyvä jotta tulee ruuvattua kiinni.

  VastaaPoista
 3. Minä myös haaveilen kattorimasta. Tästä nyt on aikaa jo, mutta onko teillä ne pysyneet hyvänä? Olisi ihana tehdä myös katolle jotain muutoksia, kun remontti alkaa.
  https://www.parkanonlista.fi/projektivalmistus/

  VastaaPoista