sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Ormax / Monier - tiilikatto taivaan peittona

Meillä on Ormaxin / Monierin tiilikate. Maksoi paljon mutta tiivisteet puuttuvat. Esim. harjatiivistettä ei tullut mukana ja nyt on aluskatteen ja tiilien väli täynnä lunta. Finndomolta tilattiin siis talopaketti ja katto siihen mukaan. Toimitus puutteellinen. Monierin ohjeiden mukaan harjatiiviste on "suositeltava". Tiiviste ei kuitenkaan kuulu toimitukseen kun asiaa selviteltiin. Eipä kattotoimittajallakaan paljoa äly päätä pakota kun ei pistä oletuksena noita tiivisteitä toimitukseen, vai liekkö sitten Finndomo käskenyt jättää tiivisteet pois. Luulisi että ainakin kattotoimittajalla olisi intressit myydä mahdollisimman paljon tavaraa. Kun katto ja hinta niputetaan talopakettiin niin ainoaksi merkitseväksi asiaksi jäänee kauppahinta joka on pistettävä keinolla millä hyvänsä alas.

Pistää kyllä vihaksi kun itse pitäisi tietää kaikesta kaikki kun rakentaa. Voisi olettaa että talotoimittaja tai ainakin kattotoimittaja osaisi kertoa mitä tuonne kannattaa laittaa jotta katosta saa toimivan. Paskat, kukaan ei kerro mitään mitä ei tajua itse kysyä. Kun asiakas tilaa talon ja siihen katon niin voisi olettaa että katto toimitetaan asianmukaisilla tarpeilla varustettuna. No, noin saadaan ainakin hinta alhaisemmaksi kun jätetään osia toimittamatta.

Olisihan nuo katontekijät voineet asiasta myös mainita, mutta ei niin ei. Mitään ei kerrota ellei itse tajua asiaa kysyä.

Rakentajaa kusetetaan aina.

4 kommenttia:

 1. Riippuu taas näköjään siitä keneltä paketin tilaa.
  Meidällä nuo harjatiivisteet kuului kauppaan ilman erillisiä kyselyitä.
  En tiedä mitä ne maksoivat, mutta jos 7m*13m autotallin kattoon meni niitä 100kpl ja kaikki materiaalit oli 1860e niin ei ne kovin kalliita voineet olla.
  Eikös vastaavan mestarin olis pitänyt tälläinen asia huomata? Oletaen, että sulla on siis oikea mestari eikä pelkkä kumileimasin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä määkin kattoa tehdessä niissä ohjeissa kattelin niitä tiivisteitä, että pitäsköhän noiki laittaa, mutta jäi sitten laittamatta. Tänään sitte ihmeteltiin että mistäs toi vesi tonne yläpohjaan muovin päälle on tullut. Yläpohjaan ei päästy vielä tarkistamaan, mutta lähes varmasti sama homma, eli lumi tuiskannut aluskatteen saumaan ja kun suojakeli tuli niin vesi valui alas villoihin. Ei sitä vettä kyllä paljoo ollu ja mestari sano että ei syytä huoleen, villat kuivaa, mutta kannattaa käydä tarkistamassa kohta ja koittaa tukea/nostaa kate niin että lumi ei siihen pääse pakkautumaan. Jos kesällä nappais harjatiilet vielä pois(jos saa ehjänä) ja laittas joko ne tiivisteet tai jonkun muun virityksen.

  VastaaPoista
 3. Aluskate on sitä varten että se pitää veden ulkona. Tiilikatto ei pidä vettä.

  VastaaPoista
 4. Juu niinhän sen pitäs olla... :/

  VastaaPoista