sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Mokailujen korjailua

Tulipa vihdoin purettua ja tehtyä uudelleen noi piipun eristykset. Kirvesmiehet slammasivat ne erittäin epätasaiseksi ja jäykkää palovillaa ei saanut lähellekään piippuun kiinni joka kohdalta ja piippu sekä villa alkoi huurettua. Jännää taasen on se että tässä kaupungissa KUKAAN ei oikeasti tiedä miten nuo villat saa kiinni tiiviisti piippua vasten. Palomestari oli ainoa jolta sai jonkinsortin neuvoja mutta sieltäkään ei mitään ratkaisua tuohon ongelmaan tullut. Yksi hyvä kaverini naapurikaupungissa rakentaneena kertoi tehneensä tuon kesäaikaan niin että kun piippua slammattiin niin laastikammalla pisti laastia paksulti ja "liimasi" sillä villan kiinni. Nyt kun on ollut 2kk ajan 20 astetta pakkasta niin se ei ole kovin toteuttamiskelpoinen idea.

Soittelin asiasta vaikka minne ja oikastaan edes Parocilla ei löytynyt ongelmaan ratkaisua. Kuitenkin keksimme yhdessä Parocin edustajan kanssa ratkaisun jonka voi toteuttaa myös talvella. Leikkasin erittäin ohuen (noin 1cm) paksuisen Paroc Extra villalevyn ja käytin sitä tiivisteenä. Tuo Extra-villa on paloluokitukseltaan käytännössä samaa kuin tuo kovakin villa. Joka tapauksessa on järkevämpää peittää rakoset paloluokitellulla villalla kuin jättää sinne rakosiin ilmaa joka aiheuttaa mahdollisen tulen siirtymisen ylöspäin ja edellämainitun piipun huurettumisen.

No homma olisi ollut ok jos kirvesmiehet olisivat tienneet syksyllä piippua slammatessaan että villa pitää kiinnittää tuolloin...

Piti tehdä vielä tukevat telineet villojen pitämiseksi paikoillaan:
Vetäisen tuohon vielä ympärille pari metallivannetta kunhan saan lainaksi sellaisen niputuskoneen.

Tein samalla myös kävelysillat hormin luokse:
Tarkoitus on eristää ensi viikolla vielä toinen puolen metrin kerros villaa hormiin.
 Tänään tuli myös korjattua kirvesmiesten mokaamat kävelysillat. Sillat oli tehty 30cm korkeuteen ja puhallusvillaa on tulossa 40cm, eli purin ja rakensin nuo uudelleen. Siihen menikin lähes koko päivä ja noin 500 euroa palkkoja hukkaan + oma työpäivä. Kiva.

Nyt sillat kiertävät kuitenkin koko ullakon:

Puhallusvillakeijojen on helppo kiertää putkensa kanssa tuolla ja puhaltaa talo täyteen villaa. Lisäksi on helppo tehdä ajoittaisia tarkastuskäyntejä kun ei tarvitse kahlata puhallusvillan seassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti