keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Talon ostopaikka

Blogissani olleista kirjoituksista olen saanut jonkin verran kommenttia ja jopa uhkailuja oikeustoimilla erinäisten tahojen toimesta. Lähden mielelläni oikeuteen koskien kaikkea blogissani kirjoittamaani. Tahdon selventää asioita sen verran että talopakettia en ole ostanut kotipaikkakunnaltani vaan "suuremmasta" lähikaupungista. Taannoin ostokaupunki oli mainittu, mutta koska siellä työskentelee useampia Omatalokauppiaita, en tahdo suotta mainita paikkakuntaa, enkä myöskään mainita henkilöitä nimeltä. Yksityisviestillä, sähköpostilla ja ns. "puskaradiosta" kyllä voi tiedustella, kuka meitä on huijannut.

Blogissa ei myöskään ole asioita vääristelty, eikä valehdeltu ja kaikesta mm. kaupankäyntiin liittyvästä on kuvat ja muut asiakirjat tallessa kahden vuoden ajalta. Myöskään Finndomo ei ole ollut osallisena kaupankäynnissä tapahtuneeseen huijaukseen, vaan yksi, yksittäinen edustaja on huijannut meitä aivan yksin. Epärehellisin ihminen mitä olen koskaan tavannut.

Paikallinen rautakauppias taasen on onnistunut upealla toiminnallaan pelastamaan meidät monelta murheelta ja auttanut parhaansa mukaan jokaisessa rakentamiseen liittyvässä asiassa. Hyvä että kunnon palvelua vielä saa jostain.

Tämä kirjoitus toivottavasti auttaa että epäselvyyksiä ostopaikasta ei pääse syntymään nyt eikä jatkossa.

Olisi pitänyt ostaa talopaketti omalta paikkakunnalta, "pieneltä kylältä". Itse tuen mielelläni paikallista pienyrittäjyyttä ja olenkin pyrkinyt ostamaan kaiken täältä, vaikka hieman kalliimmallakin.

Toivottavasti kirjoituksistani on jotain hyötyä niille ketkä aikovat ostaa suurelementtitaloa Finndomolta, asia ei välttämättä ole niinkuin tilaushetkellä voisi kuvitella ja voitkin saada yhteenliitettyjä pienelementtejä eli ns. "vakiosuurelementtitoimituksen". Ole tarkkana, rakentajaa huijataan aina!

10 kommenttia:

 1. Pakkohan tännekin on nyt kirjoitella kun blogia tullut lueskeltua.

  Meillehän on käynyt juuri samalla tavalla. Suurelementti talo kuviteltiin saavamme mutta kytketty(pien)elementti talo tontille saatiin.
  Olemme yhden "aidon" Finndomon suurelementtitalon rakentaneet 4 vuotta sitten...Puutalo. Nytkin toimitus piti olla täysin samanlainen kuin silloinkin. Ainut mikä muuttunut niin nimi Omataloksi. Sen verran luotin myyjän kun kerran "tuttuja" 4 vuoden takaa ollaan ja useasti rakennusmessuilla juteltu.

  Meille Finndomo tarjosi ainoastaan ilmavuoto mittausta koska heidän mielestään talohan täyttää suurelementin määreet...eli elementti on 2,1 metriä pitkä.

  Tähänhän emme tietenkään olleet tyytyväisiä vaan laitoimme asian kuluttajaviraston käsiteltäväksi. Finndomo lupasi noudattaa näiden päätöstä.

  On se talon rakentaminen vaan niin hemmetin mukavaa!!

  VastaaPoista
 2. Samaa ilmavuotomittausta meillekin tarjottiin ja lähettivät jopa raportin moisesta mittauksesta. Oli myös puhetta että mitäs jos pienelementit alkavat "fuskaamaan" parin vuoden päästä niin lupasivat uudet mittaukset ja korjaukset KAHDEN VUODEN PÄÄSTÄ tarpeen mukaan.

  Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla kuluttajaviraston kanta asiaan, itse en ole asiaa vielä unohtanut. Ystävällisesti Finndomolaiset kuitenkin maksoivat tarpeet ja työt kun tahdoimme "pelastaa tilanteen" laittamalla kokonaisen höyrynsulkumuovin, kuten aiemmista jutuista käy ilmi.

  VastaaPoista
 3. Puutaloa mekin olimme ostamassa ja pari vuotta teimme kauppoja. Myyjähän kertoi vain että nimi on vaihtunut, ei muuta. Aika härskiä.

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tässä aikamoinen tatti on otsaan kasvanut. Meille myyjä ehdotti paria vaihtoehtoa:
  1. Kaupan purku...luultavasti meille tulisi siitä kustannuksia. Ei käynyt koska meillä oli jo perustukset valmiina.
  2. Toimituksen muuttaminen RP+ -paketiksi (=yksilöllinen suurelementti). Toimitus olisi venähtänyt 10 viikkoa eteenpäin+meidän olisi pitänyt maksaa lisää että saisimme suurelementit.

  Päätettiin ottaa paketti vastaan mutta ilmotimme ettei toimitus vastaa sopimusta ja asia tullaan viemään eteenpäin.

  Katsotaan kuinka nopeasti alkavat "perimään" viimeistä erää (n.13%) jonka olemme päättäneet jättää maksamatta, ennenkuin asiaan tulee selvyyttä kuluttajaviraston puolelta.

  VastaaPoista
 5. Meillähän toimitussisältö selvisi vasta kun reklamoimme pistorasioista, jotka Puutalossa piti olla valmiina. Kattokin oli siis jo paikoillaan. Jos olisin tiennyt toimitussisällöstä kun rekat saapuivat tontille, olisin käännyttänyt elementit takaisin ja vienyt asian vaikka oikeusteitse eteenpäin.

  On siis edelleen harkinnassa ja mietinnässä mitä aiomme asian suhteen tehdä. Harmittaa suunnattomasti kun maksoimme tuon viimeisen, noin 13% erän. Tämän erän suuruisen summan aion vähintään periä vielä takaisin petoksesta joka meitä kohtaan on tehty.

  VastaaPoista
 6. Mä satuin huomaamaan asian kun toimitusluettelo saapui. Siellä oli mainittu pienelemttien määrä.
  Elemettijako piirrustuksesta tämän sitten sai varmistettua että pienelementeistä talo sitten tehdään.

  Meillä pidettiin viimeviikolla pystytystarkastus. Kaavakkeessa piti rastittaa oikea kohta...vaihtoehtoina oli pienelemetti, suurelementti joku muu. Meillä asentajat rastittivat kohdan joku muu ja kirjoittivat siihen että kytketty elemetti.

  Näin ollen meillä on Finndomonkin suunnalta "myönnetty" ettei kyseessä olekaan suurelementti.

  Rakentajan ohjekansiokin tuli vihdoinkin perille. Sielläkin on ohjeita 3:lle elemetille(pien, suur ja kytketty).

  Mä kanssa kattelin noita pistorasioitten paikkoja ja totesin ettei niihin saa mitenkään rasiaa laitettua, höyrynsulkua rikkomatta.

  Kovasti on tullut mietittyä josko nostaisi myös syytteen petoksesta. Täyttyy ainakin tunnusmerkit kun lakipykäliä lueskelee.

  VastaaPoista
 7. Itselläni on tosiaan kaikki asiakirjat (Suomessa sähköposti on virallinen asiakirja) tallessa ja niistä käy yksiselitteisesti ilmi että emme ole tahtoneet kytkettyjä pienelementtejä ja myös petoksen tuntomerkit täyttyvät. Jos/kun tästä tämä rakennushässäkkä hieman laantuu, aion paneutua asiaan todenteolla ja laatia asiallisen ja ytimekkään reklamaation ja osoitan sen Finndomolle/kuluttajavirastolle ja annan kaksi viikkoa maksuaikaa tai haastan ainakin myyjä oikeuteen (mielestäni) rikoksesta minkä hän on tehnyt.

  En minä oikeasti ole varma, onko nuo pienelementit nyt niin huonoja, onhan esim. Jukka-Talo toimittanut aikoinaan pienelementtejä paljonkin. Pointti on siinä ettemme ole sellaisia tilanneet, emme yhteenliitettyinä emmekä erikseen. Tilasimme suurelementit Puutalolta ja tämä on erittäin yksiselitteisesti tulkittava seikka. Toimitussisältö on muuttunut ja myyjä on meille valehdellut.

  No, loppujen lopuksi olemme taloomme tyytyväisiä mutta Finndomolta emme koskaan ostaisi enää mitään, emme ottaisi edes ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 8. Meille myyjä ensin sanoi tekevänsä tarjouksen pien- sekä suurelementeistä. Kun menimme tarjousta kuuntelemaan niin sanoi, ettei tarjoa ollenkaan pienelementtiä. Tähän tokaisin että hyvä, emme niitä kuitenkaan ottaisi.

  Periaate kysymyshän tämä suurimmilta osin on. Meillä oli 2 valmistajaa loppusuoralla ja jos myyjä olisi kertonut rakenteista, olisimme ilman muuta valinneet toisen toimittajan. Hintakin oli melkein sama molemmilla.

  VastaaPoista
 9. Me olisimme takuulla ottaneet myös toiselta valmistajalta talopaketin jos meille ei olisi valehdeltu.

  Olisiko mahdollista lähettää sähköpostia minulle, voisimme keskustella asiasta privaatisti? Ottaisin mielelläni ainakin yhteyttä teidän asiaanne hoitavaa kuluttaja-asiamieheen.

  VastaaPoista
 10. Meille tuli kanssa nuo kytketyt pienelementit ja kyllä meillekkin oli alunperin jäänyt mielikuva suurelementistä, mutta myöhemmin siirtyi puheissa kytketyksi pienelementiksi. Sitä en osaa sanoa että olemmeko varsinaisesti joutunut huijauksen kohteeksi, mutta kyllä tuo Finndomo/Omatalo ei meille ainakaan positiivisena kokemuksena jäänyt mieleen. Huomautusaika ei vielä ole ohi ja reklamaatio on lähdössä täältäkin, lähinnä muita toimitukseen liittyviä asioita.
  Jos nyt olisimme päättämässä toimittajaa, se todennäköisesti ei olisi Finndomo/Omatalo.

  VastaaPoista