lauantai 20. marraskuuta 2010

Muurausta ja IV-eristystä osa V + valaisimet

Muurauksissa meneekin aikaa. Muurari sanoi että talossamme on neljän omakotitalon tiilet ja takat vielä puuttuvat! Eipä kyllä kiinnosta tehdä Finndomon suunnitelman mukaisesti esim. kylppäriä puusta, vaihdoinkin esim. sen ominpäin kiviseinäksi. Onhan meillä isompi kylppärikin normaalia isompi ja kaikenlaiset upotukset kuluttavat paljon tiiliä, suhteellisen kalliit tuli noista shampoo-telineistä... Oisko tuhat euroa kappale töineen ja tarpeineen.


IV-mies asensi noita putkia ja imureita katolle. Tuo paksu on liesituulettimelle, muut ovat sitten jotain mitä lie.

Saunaa on muurattu kovasti jälleen, tämä etualan koppi on työhuoneen komeroita varten, siihen päälle valetaan vielä kansi ja komerot upotetaan lauteiden alle:
Taustalla tuo kaakeliluja, joka on siellä sen vuoksi että kun lauteilta tippuu vesi kopin päälle, ei vesi pääse siitä mihinkään muualle kuin kaakelilujan pintaa pitkin lattialle. Mitähän lie saunan lämpötilat noin 80cm korkeudessa, uskaltaako tuohon laittaa tavallista vesieristystä?

Asensin 4kpl tuollaisia 1500mm pitkiä loisteputkivaloja ullakolle ja sähkömies kävi kytkemässä ne. Nyt on koko ullakko valaistu kauttaaltaan ja on aivan kuin päivällä menisi sinne vaikka ulkona on säkkipimeää. Lamput ovat jotain karjasuojavalaisimia, maksoivat n. 20e/kpl:

Tämä päivä menikin IV-eristyksien parissa:

Putket eivät taida loppua koskaan:

Eristin myös hormit palovillalla:

Käyttöullakko, sinne päätyyn pistettiin myös pistorasia ja päästiin eroon jatkojohdoista:

Seuraavaan taloon ei tule sitten vinoa sisäkattoa:

Tuommoiset lamput:

Apupoika pisti loppuviikosta tuulensuojapahvit niiteillä + rimoilla sekä ruuveilla paikoilleen:

Jouduin ostamaan lämmittimen:

Sisällekin pistettiin tuollainen loisteputkivalaisin, 2x58W, eipähän ainakaan kuluta niin paljon sähköä kuin 1000W halogeenit:
Kiukaan taustalle pitää muurata hieman, jotta saadaan kuvassa oikealla villan takana oleva teräspalkki piiloon. Hormiliitännän ympärys ja savupeltien ympärys käskettiin valvojan toimesta täyttää laastilla ja muu tyhjä tila palovillalla:

Olen hahmotellut noita kattopalkkeja keittiöön, eli semmoista pergola-tyylistä ratkaisua, siitä myöhemmin lisää:

Talo tosiaan on landella, radiokanaviakin kuuluu huimat kolme ja yksi paikallisradio huonosti:

2 kommenttia:

  1. Ostin myös tuommoisen lämmittimen talliin.. aika turha kampe tai siis odotukset oli huomattavasti kovemmat.

    Kattopalkit on kyllä hienoja, mielenkiinnolla odotan millä tavalla ne rakennat.

    VastaaPoista
  2. No kyllä tuo lämmitin on nyt ainakin yhden vuorokauden pitänyt 170m2 noin +18 asteessa, eli ei kai toi aivan turha kapistus ole?

    VastaaPoista