lauantai 6. marraskuuta 2010

IV-eristystä

Nyt se sitten alkaisi. Sitä parhautta. IV-putkien eristämistä. Ostin 4 pakettia 50mm rullavillaa ja 8 pakettia alumiinipintaista rullavillaa, 8 rullaa teippiä ja 5 kelaa rautalankaa. Tarkoitus olisi suoriutua hommasta itse, täysin kustannussyistä. Varmasti tulee paljon kirosanoja homman aikana mutta ammattilainen arveli että tuo voi olla jopa viikon homma ja kun laskee hänen tuntipalkkaansa niin teen tuon kyllä itse. Sain hyvät neuvot ilmaiseksi ja kohta pitääkin aloittaa hommat. Hommahan on äärimmäisen helppoa jos on lainkaan kykyä tehdä tarkkoja hommia muutenkin, homma on vaan aika veemäistä kun pitää keikkua putkien ympärillä ja kattotuolien välissä. Jos peukalo on keskellä kämmentä eikä osaa tehdä siististi tuota, niin kannattaa suosiolla jättää homma ammattilaiselle, kyseessä on kuitenkin ehkäpä yksi tärkeimmistä ja eniten huolellisuutta vaativista hommista koko taloprojektin aikana.

1 kommentti:

  1. Heps!

    Mielestäni kun tulo- ja poistokanavia eristetään kylmässä yläpohjassa, niin tuossa villassa ei tarvise välttämättä olla tuota foliota päällä. Tai vaikka sitä foliovillaa käyttäisikin, niin saumoja ei ainakaan tarvitse teippailla. Riittää että villat on tarkasti laitettu ja saumakohdat eri paikkoihin alus- ja pinta kerroksessa.

    Jos talvella kylmä ilma pääsisi jostain syystä eristeiden läpi putken pintaan, niin kosteus tiivistyy tällöin iv-putken sisäpuolelle ja kusee alas luultavasi lähimmästä venttiilistä. Näinollen höyrynsululla ei ole eristeiden päällä mitään virkaa. Jos taas meinaa jäähdyttää sisäilmaa iv-konella, niin silloin pitää kiinnittää erityinen huomio tuohon höyrynsulkuun.

    VastaaPoista