lauantai 27. marraskuuta 2010

IV-eristystä osa IX + ikkunalautoja

Otin kuvan lähistöllä olevan huippuimurin asennuksesta, mitä lie imuroi, ilmeisesti tarkoitus on vetää savua savupiipusta?

Ulkoverhous etenee vauhdilla, tilasin 350m ulkoverhouslautaa kun en kelpuuttanut talopaketin mukana tulevaa tavallista lautaa viimeistelyyn, siinähän käy esim. niitä kaksi rinnakkain pistäessä että kun ne kesällä kuivuvat, väliin jää ikävä rako. Tilasin pontattua lautaa tilalle.

Saunan ikkuna, pistää miettimään miksi Finndomo toimitti pintamaalaamattomat laudat sivuille kun maksoin valmiiksi maalatuista laudoista tosi paljon lisämaksua. Aika heikossa pintamaalissa on kyllä tuo harmaa seinäkin... No parempi tuo kai on kuin pelkkä pohjamaali? Sitäpaitsi seinässä on sinistä pigmenttiä, joutuu ostamaan vielä harmaat maalit ensi kesänä jossa ei ole tippaakaan sinistä:
Siis tosiaankin vain nuo sivulaudat ovat pintamaalaamattomat, en kyllä tajua ajatuksen kulkua tuollakaan. No, eiköhän tuo reklamaatiolla korjaannu, ei vaan enää jaksaisi kaikesta reklamoida, tulkoon maalaamaan tai hyvittäköön hinnassa. Mainittakoon että seinän uudelleenlevytyksestä Finndomo hyvitti sopimamme summan mukisematta. Hienoa toimintaa kertakaikkiaan, otetaan vastuu myyjän virheestä, vaikkakin piti hieman patistella, tosin täysin tyytyväisiä emme edelleenkään ole, jatkoa tulee seuraamaan. Tehty lisätyö on siis nyt hyvitetty, mutta tilaustamme vastaavaa tuotetta emme silti ole saaneet, minkä selvitys on vielä käynnissä.

Sisäpihalta:

Mutta hommiin, luvassa IV-eristystä, koko viikonlopun:

 Hieman hankalia mestoja eristämiselle:

Otin ässän hihasta ja annan rahan palaa. Pistän aluvillaa pari kerrosta noihin hankaliin paikkoihin, kuvassa ensimmäinen kerros kun meni hermot tuon huttuvillan kanssa:

Liesituulettimen 150mm putki piti eristää verkkovillalla:

Katon läpivientiin saakka:

On muuten hankala homma, peltisaksilla leikkasin tuota rautalanka kerrallaan, tietotoimisto tiesi kertoa että ensi kesästä lähtien KAIKKI putket on eristettävä tuolla verkkovillalla, jos tieto pitää paikkansa, ulkopuolisella teetettynä LVI-hinnat tulevat kaksinkertaistumaan:

Alkaa olla valmista, toinen kerros vielä:
Tarkkasilmäisimmät varmasti huomaavat että villassa on nähtävissä erivärisiä teippejä. Se johtuu siitä että toisesta rautakaupasta sain vain yhden rullan villaa (punainen, 80kg/m3) ja jouduin käymään toisen rullan toisesta kaupasta (valkoinen, 100kg/m3).

Toisen kerroksen saa sentäs tehdä tavallisella aluvillalla:

Ei kaikkein kaunein asennus, kuvassa viemärituuletus:

Viemärituuletus tulee katon läpi seinän sisältä:

Ja homma eteni mallikkaasti, noin 2/3, ehkä hieman reilukin on jo tehty!

Pahimmat paikat on vielä edessä, eli teknisen tilan liitynnät:

Paksuimmat putket ja ahtaimmat paikat:

 Semmoista tänään. Huomenna samaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti