sunnuntai 7. marraskuuta 2010

IV-eristystä osa III, läpivientejä, linnut ja muuta

Aamulla satoi lunta kun menin raksalle:


Eräs blogin lukija oli tehnyt oudon huomion, sininen höyrynsulkumuovi näytti mm. tällä seinällä ottamassani kuvassa kirkkaalta rakennusmuovilta. Tässä uusi kuva kyseiseltä seinältä jossa nuo 3 valokatkaisijaa, eli kyllä se sitä sinistä aitoa tavaraa on:

Itse pistin eristeitä takaisin kun IV-mies oli niitä irroitellut. Kehittelin tuollaisen poran jolla tein suhteellisen sopivia reikiä läpivientejä varten:

Ihan kivasti tuo onnistui, välillä joutui tilkitsemään rakosia, kuten tässä kohtaakin joutui hieman tekemään:

Sama putki alapuolelta:

Putket odottamassa eristämistä:

Teippailin alumiiniteipillä nuo saumat, vaikka monet sanovat ettei niitä tarvitse teipata. Vartin homma eikä tuosta haittaakaan ole, tuleepahan tiivistä:

Eikai se auta, hommiin vain, ensimmäisen villakerroksen voi "kiertää" rautalangalla tuohon:

Toinen kerros alumiinivillaa tulee sitten pistää pätkittäin rautalangalla, jotta jos yksi lanka katkeaa, ei koko tuppo lähde vapaaksi:

T-haarat ovat vaikeimpia kohtia:

Toimisto:

Työvälineet, joista jeesusteippi, eli ilmastointiteippi osoittautui ilmastointihommissa täysin tarpeettomaksi. Se oli itselleni uutta tietoa:

Täällä käytetään tällaista aluminoitua teippiä sekä jo aiemmin mainittua aitoa alumiiniteippiä:

Hieman taukoa, tarkistetaan mitä muurarit ovat tehneet, siellähän on teknisen tilan yksi seinä kohta puolessa välissä:

Lintuesteitä:

Lisää linnunpelättimiä:

Villakaistaleeseen leikkasin tuollaisen hahlon jotta se on helpompi teipata ja limittää:

Siinä sitä taas on, sitä parhautta:

Kai se homma etenee jotenkuten:

Ei tätä ilman bissetaukoja tee pirukaan:

IV-mies neuvoi hyvän konstin, teippi kun on kertaalleen tiukasti ympärillä, otetaan aloituskohta hieman irti ja pistetään 5-10cm liimapuolet vastakkain ja sitten vielä pää teipataan putken ympärille, pitäisi kestää:

Yksin kun tätä tekee niin joutuu keksimään kaikenlaisia konsteja, eli teippi ensin kiinni aluvillaan, sitten toisella kädellä kiristää alapuolelta ja toisella vetää teipillä aluvillan tiukasti ympärille ja teippaa kiinni:
Kuvassa on pienimuotoinen kokeiluni rautalangan korvaamisesta alapuolen villassa jeesusteipillä, ei ole hyvä, rautalanka on parempi.

 Tässä sitä mainitsemaani kunnollista höyrynsulkuteippiä, K-Raudassa 15e/rulla, muualta halvemmalla. Rautiasta saa Rakonor Sitko -merkkisenä noin 10e/rulla vastaavaa, mutta vaaleanvihreää ja tekstikuviolla olevaa:
Tuota tulee ainakin Finndomolta talopaketin mukana, erittäin hyvälaatuista ja pirun sitkeää teippiä. Täällä ei paikallisesti saa kuin noita paskoja "rakennusteippejä", semmoista roskaa en suostuisi ottamaan edes auton takakonttiin.

IV-kone saapui, se on aika järkäle. Vallox 150 Effect SE, painoa noin 100kg ja pirullisen kokoinen, pitäisi riittää tähän taloon hienosti, päällä 1.5L cokisputeli:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti