sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Väliseiniä ja tiiliä

Olemme rakennelleet väliseinärunkoja jo jonkin aikaa, homma edistyy suhteellisen hitaasti. Tässä olemme jo päässeet hyvään vauhtiin:


Kipsilevyt asennusvalmiina:


Teknisen tilan ja keittiön välinen seinä:


Tuon seinän tein ensin piirustusten mukaan mutta sitten huomasin että Finndomo oli kyselemättä muuttanut piirustustani ja siirtänyt seinän 5cm kauemmas. Näin ollen keittiöön suunniteltu liesi + liesikupu eivät tulisi keskelle ikkunoiden väliin. Piti siis purkaa tuo seinä, tai oikeastaan vain alajuoksu jonka olin ehtinyt laittaa ja siirtää sitä.

Olohuoneen ja kodinhoitohuoneen välinen seinä, tai oikeastaan alajuoksu:


Tuota seinää pitää edellisen seinämuutoksen johdosta nyt paksuntaa se 5cm jotta seinälinja pysyy samana, tätä seinää ei voi siirtää koska siellä sisällä menee jo putkitukset.

Pojan tuleva huone toimii varastona:


Vaatehuoneen seinästä piti tehdä normaalia hieman ohkaisempi jotta 150cm komeron runko mahtuu tuonne ja ikkuna ei tule seinän sisään. Lähettämässäni piirustuksessa tuohon ikkunan väliin oli piirretty 10cm etäisyyttä. Finndomo muutti tuon kyselemättä 0cm etäisyydeksi. Toisen puolen ikkunan he ovat asentaneet niin päin että se aukeaa nurkasta, eli saranat ovat huoneen puolella sen sijaan että ne olisivat seinän vierellä. Aika järkevä arkkitehti ollut asialla... Helppohan noita ikkunoita on copy-pastella CADissä lisätä, käytännöntoimivuus onkin sitten jotain aivan muuta.


Tiiliä tuli 3 lavallista ja maanantaina alkaakin hormien muuraus:


Reikätiilet tuolla kauempana josta ne on "helpompi" kantaa katolle, edustalla myös 1000kg säkki laastia:


Väliseinähommat jatkuvat, tuonkin kuvan mukaisen hässäkän teko onkin hieman haasteellisempaa, eli vinon sisäkaton alaslasku. Tuossa pitää ottaa huomioon mm. n. 2cm painumavara katolle:


Ensin tuli itselleni ja monelle muullekin mieleen että ylimääräiset kattotuolit olisivat säästäneet moiselta vaivalta, toisaalta sitten kun tuohon pitää jättää katon ja väliseinien väliin noin 2cm painumavara niin tällöin painumavara olisi pitänyt jättää keskelle seinää ja siihen peitelista. Hienompi tuosta katosta tuon ohjeen mukaan tulee, vaikka onkin paljon työläämpi. Tietty jos olisi kantava väliseinä tuossa niin painumavaraa ei tarvitsisi jättää, kantavia väliseiniä meillä ei ole koko talossa lainkaan.

Toinen puoli valmiina:


Ostin uuden akkukoneen, 18V Makitan:


Sain rakenneltua tuollaisen upotetun kirjahyllyn olohuoneen yhdelle seinälle:


Vinon sisäkaton alaslasku alkaa olla pian valmis:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti