lauantai 16. lokakuuta 2010

Kuplivat ikkunat ja ilmanvaihtoa

Finndomon ikkunat tuntuvat laadukkailta. Paitsi että ne toimitetaan valmiiksi haljenneina (ainakin tuo yksi), ne kestävät haihtumisesta aiheutuvaa kosteutta noin 5 tuntia jonka jälkeen maali alkaa kuplimaan:


Vielä pahemmin alkoi kuplia kylpyhuoneen ikkuna. Se tekee sitä sitten varmaan myös aina kun saunomme.

No, onneksi vain parista ikkunasta on leikattu höyrysulku auki, toinen pakon vuoksi jotta saadaan ilma vaihtumaan ja toinen Finndomon reklamaatiovastaavan toimesta jotta sai valokuvan halkeamasta.

Lisätty 30.10.2010:
Mielestäni ohjeet ovat olleet ristiriitaisia ikkunoidensuojauksen suhteen. Valumiehet kertoivat että jossain ohjeessa kehoitettiin leikkaamaan höyrynsulkumuovi auki valun ajaksi, jottei ikkunat vahingoitu. Itse löysin nyt ohjeen jossa tuo kehoitettiin teippaamaan kiinni valun ajaksi, mikäli muovi on siis jo kertaalleen leikattu auki. No kuitenkin esim. Kastellia paljon tehneet valumiehet eivät ole moista kuplintaa aiemmin nähneet ja noissa Kastelleissa ikkunoita ei ole suojattu valun ajaksi höyrysulkumuovilla. Outo homma. Finndomo ei ole ottanut edelleenkään mitään kantaa aiheesta lähettämääni reklamaatioon.

Lattiamiehet valoivat varmuuden vuoksi lämpömittarin lattiaan. Onneksi anturi on sentäs yläpuolella, pitää toivoa että patterit eivät kestä aivan viittä vuotta jotta piippauksesta pääsee pian eroon...


Pistin tommosen isomman kokoluokan simpukkapuhaltimen vaihtamaan mökissä ilmaa:

Alapuolella on semmonen isompi hiekkalapio, eli aivan pienestä laitteesta ei ole kyse.

Kosteudenpoistaja taas poistaa kosteutta, putki suoraan viemärissä:


Pienempi simpukka ottaa ulkoa korvausilmaa:


3.3kW lämmitin hoitaa lämmitystä:


5kW lämmitin lämmittää mökkiä myös:


Kuraeteinen piti valaa jo lattiaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti