torstai 21. lokakuuta 2010

Finndomon suurelementit ovatkin pienelementtejä

Nyt on ollut hieman hiljaisempaa kun on vituttanut niin vitusti, lievästi sanottuna. Teimme talokauppoja alunperin Puutalo-kauppiaan (kaupan nimi ja sijainti poistettu 27.10.2010) kanssa suurelementeistä. Teimme kauppoja noin 1,5 vuoden ajan ja kun aloimme päästä sopimukseen rahoituksen jne järjestyttyä kauppias vaihtoi juuri ennen kaupantekohetkeä suurelementtimme yhteenliitetyiksi pienelementeiksi ja kertoi että toimitus on tismalleen sama kuin Puutalon (aidot) suurelementit. Puutalo brandi lakkautettiin siis ja tilalle tuli ennen vain pienelementtejä toimittanut Omatalo. Omatalo jäi tarjouskilpailusta alunperinkin pois siksi, koska se toimitti vain pienelementtejä. Tämä samainen kauppias esitteli vielä tuota Puutaloa pystytysvaiheessa sekä Omataloa ja kertoi itse niiden eroista ja tällöin keskustelimme aiheesta pienelementti vs- suurelementti ja sanoin etten tahdo Omatalolta edes tarjousta. Finndomo taas kertoi jupakan aikana että suurelementti mitataan vain elementin mitoilla. Itse olen kuitenkin työni puolesta säästänyt kaikki sähköpostit ja pystyn kirjallisesti todistamaan että tahdoin oikeat suurelementit niin Finndomo ystävällisesti tuli vastaan sen verran että maksoi tahtomamme muutostyöt elementtien suhteen. Suurelementtitaloahan talostamme ei valitettavasti enää koskaan saa ja tämä epärehellinen myyjä jatkaa toimintaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Mainittakoon että kyseinen kauppias myy pienelementtejä suurelementteinä kun taas toisen rautakaupan kauppias myy saman tehtaan vastaavia elementtejä yhteenliitettyinä pienelementteinä.

Tämä kauppias sanoi että meidän olisi pitänyt tajuta ostaa räätälöidyt suurelementit Finndomon vakiosuurelementtien sijasta ja kysyi että olisimmeko olleet valmiita maksamaan 6000 euroa enemmän räätälöidyistä elementeistä (jotka siis alunperin tilasimme!). Sanoin että toki olisimme koska me ne tilasimme. Mainittakoon että elementit olivat juuri tuon 6000 euroa halvemmat kuin Jukka-Talon aidot suurelementit. Olin vain niin typerä että luulin vain saavani hyvän diilin kun myyjä vakuutti että toimitussisältö ei ole muuttunut Puutalosta, vaikka nimi on vaihtunut Omataloksi.

Kuitenkin me saimme 84kpl pienelementtejä ja 84kpl tiivistämättömiä höyrynsulkumuoveja ja 84kpl pieniä Gyproc-suikaleita elementeissä, eikä se tyydyttänyt meitä. Aloimme siis purkamaan Gyproceja ja päätimme laittaa uudet höyrysulkumuovit koko taloon. Höyrysulkumuovit menivät kuitenkin limittäin, mutta nurkissa ei käytännössä ollut höyrysulkua lainkaan vaan esim. suorakulman ohut rauta meni sisältä suoraan ulos tuulensuojalevyyn saakka.

Myöhemmin ehkä lisää asiasta mutta nyt muutamia kuvia, joita kuitenkin lähinnä todisteeksi elementtien korjauksesta otin.

Tässä näkyy "tiivis" höyrysulkumuovitus, eli saumat ovat huikeat 1,5cm limittäin:

Tuohan ei missään nimessä ole tiivis vaikka Gyproc on päällä, koska monessa kohtaa elementtien tolpat ovat toisiinsa nähden eri tasossa.

Ruiskuttelin kuitenkin urtsia tuonne alajuoksun ja elementin saumakohtaan:


Näin:


Ja aloitettiin purkuhommat:


Ei ku Gyprocit irti:


Tässä vaiheessa vitutti niin vitusti:


Levyt läjään:


Työkaluni:


Pultilla on hakattu noin 8000 naulaa hieman upoksiin:


Näin, jotta gyprocci lähtee repimällä irti:

Kannattaa huomioida, että naulat ovat vain 35mm nauloja, joista 90% naulattu gyprocin pahvista täysin läpi, eli eivät pidä lainkaan levyä kiinni. Käsittääkseni Gyprocin valmistaja vaatii että levyt ruuvataan kiinni, varsinkin kun levyllä on rakenteita tukeva tarkoitus?

Roskaa:


Jota riittää:

Huomaa, että naulat on nypitty irti, yksitellen. Jokainen.

Seinää auki jälleen, seinät piti purkaa ja levyttää yksitellen jottei koko talo romahda:


Uusi kokonainen höyrysulkumuovi asennettuna:

Tuossa oli siis ennen 6kpl muoveja, nyt 1kpl.

Plussaa on että saimme vihdoin pistorasiat kunnolla asennettua:


Tässä vielä "suurelementin" saumakohta:


Aletaan olla voiton puolella:


Huomenna homma pitäisi saada päätökseen ja voimme jatkaa oikeita hommia.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa jokseenkin tutulta tuo kyseinen kauppapaikka. Kolmisen vuotta sitten yritettiin myös tehdä talokauppoja samaisessa paikassa. Meidän talo on rinnetalo. Vielä kolmannellakin kerralla talo oli Puutalon kuvissa väärinpäin rinteeseen nähden ja myyjä ei suostunut edes käymään tontilla. Tietävät kuulemma muutenkin, miten talo siihen asettuu... Ja muutenkin oli myyntityyli melkoista. Sanottiin mm. että tuokaa vain toisen talotehtaan kuvat, niin tehdään teille sellainen...harrastavat siis kopiointia toisilta talotoimittajilta. Lopulta päädyttiin Kannustaloon. Sieltä sai huippupalvelun!

    VastaaPoista
  2. Ai. No toisen talotehtaan kuvistahan meidänkin talo piti tilata kun tuolta ei saanut muutoin oikeanlaista.

    VastaaPoista
  3. Joopa joo. Onneksi Terillä on aitoja suurelementtejä ja gyprokitkin pitäisi olla ruuvikiinnitteisiä.

    VastaaPoista