torstai 23. syyskuuta 2010

Finndomon pistorasiavaraukset ovat paskaa

Tiesin jo etukäteen että elementteihin kannattaa laittaa mahdollisimman vähän rasioita. No kun Puutalo yhdistyi Omataloon niin tällöin lakkasi myös esiasennetut kojerasiat ja Finndomo tekee pelkät reijät seinään + pujottaa narun. Tämänhän myyjä tietenkin "unohti" mainita kun Puutalon kanssa hieromamme kauppa vaihtui Omataloksi. Ongelmaksi tuossa muodostuu heti kipsilevyn takana oleva höyrysulkumuovi mikä on erittäin kireällä, varsinkin jos koolaukset ovat lähekkäin. Väliin ei mahdu narun lisäksi edes pikkurilli:Sinne on kuitenkin saatava Finndomonkin suosittelema Ensto AUS 15.2 levyseinärasia:


Jonka syvyys on muistaakseni 47mm. Finndomon ohjeet olivat että "ongelma on sähkömiehen, anna hänelle tehtäväksi". No itse en luota edes omaan äitiini niin paljoa että jättäisin hänet yksin asentamaan noita ja särkemään höyrysulut. Rasiahan on mahdoton asentaa ilman että höyrysulkumuovi rikotaan. Teen homman siis itse.

Ensin vedetään ristiviilto höyrysulkumuoviin:


Painellaan villoja hieman sivuun:


Teipataan muovin riekaleet (4kpl) toisiinsa kartiomaisesti:


Leikellään pieniä palasia laadukkaasta höyrysulkuteipistä, käytä tuota vihreää, muut ovat paskaa. Jonkin ajan ja helvetillisen kärsivällisyyskoitoksen jälkeen sinulla on tiivis aihio rasiaa varten. Hankalinta on saada viillon aloituskohdat reunoista (4kpl) peitettyä täysin. Tämä onnistuu kun on pienet sormet ja pujottelee teippiä sinne vaan ahkerasti.


Sitten rasia kiinni:


Ja Finndomolle lasku kertyneistä lisätunneista.

Tuo oli vielä suhteellisen helppo homma, mutta kun Finndomon tehtaalla ovat noita reikiä tehneet (levyjen asennuksen jälkeen) ja poramiehellä on vähän pora lipsahtanut ja höyrysulussa on myös 68mm reikä niin sen paikkaaminen on sitten hankalaa, mutta mahdollista.

Unohtui mainita että reijät ovat myös liian pieniä, eli heidän suosittelemansa levyseinärasia ei mahdu reikään vaan reikiä on suurennettava noin 2mm. Tämä onnistuu tuota teräväreunaista rasiaa hyväksikäyttäen, itse hieroin sen reunalla reikiä suuremmaksi kunnes rasia plopsahti sisään.

Tämänhän voisi tehdä helpommaksikin asiakkaalle, nyt tuo tuntuu lähinnä vittuilulta talotehtaan puolelta.

4 kommenttia:

 1. Kun sähkörasioiden kanssa on ollut ongelmia myös Kannustaloilla:

  http://rauhalanrakentajat.blogspot.com/2010/09/onko-kannustalo-menossa-konkurssiin-vai.html

  niin vähän jännittää miten Teri-Talot asiasta suoriutuu. Kerron sitten blogissa.

  VastaaPoista
 2. Jokeri-talot pisti putkien kera rasiat seiniin niille kohdille mihin oli haluttu.

  VastaaPoista
 3. "Ja Finndomolle lasku kertyneistä lisätunneista."

  Tätä menoa jätkä tienaa tästä talon tekemisestä ja saa velattoman talon :D

  mutta hienosti tehty tuo rasia...

  VastaaPoista