maanantai 16. elokuuta 2010

Alajuoksut ja uutisia Finndomosta

Tänään tulivatkin alaohjauspuut asennettua, noihin tulevat sitten suurelementit kiinni ja noilla mitat passataan vielä millimetrin tarkkuudella kohdalleen:


Kauempaa pohja näyttää nyt tältä:


Uutisia talotehtaasta
Tänään onkin ollut paljon uutisia Finndomosta, eli Omatalomme toimittajasta. Mainittakoon sen verran että uutisista on jäänyt mainitsematta se että ongelmat koskevat valmistaloa, Avainkotia jossa on tuulettuva puurakenteinen alapohja. Oikeammin uutinen koskee virheellistä alapohjan tuuletusta ja kuivatuskonetta. Uutisen mukaan suurin ongelmien aiheuttaja oli ryömintätilan kosteudenpoistaja, Woods DS 15 -kuivainkone, jonka pitäisi alentaa alapohjan kosteutta ja estää homekasvu. No meille Finndomo toimittaa vain seinäelementit, joten homeongelmat eivät toivottavasti koske meitä. Muutama uutinen:

Lapsiperheen unelmakoti homehtui parissa vuodessa
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/187473.shtml

Hometalot: Finndomon asuntomessutalot homehtuivat VTT:n testissä
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/187544.shtml

Hometalot: Talotehdas salasi tutkimuksen, jossa homeongelma todettiin
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/hometalot-talotehdas-salasi-tutkimuksen-jossa-homeongelma-todettiin/187540

Eniten jännittää seuraava uutinen, vaikuttaakohan tuo elementtitehtaaseen, onko ilmassa lakonuhkaa ehkäpä tulevien yt-neuvottelujen vuoksi?

Home uhkaa viedä sadoilta työpaikan
http://www.talouselama.fi/uutiset/article487705.ece

4 kommenttia:

 1. Olisit vaan ottanu talopaketin Suomen parhaalta talopakettivalmistajalta, eli Kastellilta. Tällöin olisit säästynyt tällaisilta ongelmilta.. :)

  VastaaPoista
 2. Kastelli hinnoitteli itsensä muistaakseni jopa noin 10.000 euroa kalliimmaksi pre-cut tavaralla kuin vastaava paketti Finndomolta suurelementteinä. Ei tarvinnut paljoa miettiä vaikka kovasti koitettiin tingata. Muut eivät oikein pystyneet aikatauluumme.

  No, tuskin Finndomo suurelementeillään meidän maanvaraista alapohjaa homeeseen saa ;)

  VastaaPoista
 3. Korjataanpa hieman. Itse paketin hinta olikin vain "joitakin tuhansia" kalliimpi Kastellilla, mutta kun tuohon lasketaan työnosuus niin hintaero nousee siis tuohon ehkä 10.000 euroon suurelementtien eduksi. Toki suurelementit ovat periaatteessa "nopeampia" tehdä... ainakin se tontin reunalla seisoskellen tuntuu siltä. Tietenkin jos itse tekisi niin pitkästä tavarastahan se olisi edullisinta, jos omalle työlle ei laske arvoa.

  VastaaPoista
 4. Onhan tuo Finndomon uutinen kullekin rakennuttajalle iso uutinen ja pistää miettimään, että ovatko omat palikat kondiksessa.

  Jää nähtäväksi kuinka Finndomo taklaa kriisin: ajaako kriisi ja epäluottamus jopa konkurssiin, ja ehtiikö yritys vaihtaa nimeä (brändiä) ennen sitä?

  VastaaPoista