lauantai 31. heinäkuuta 2010

Harkkoja ja kottikärry

Eilen oli hyvä idea mielessä, että kuskaan Roclalla vaneria pitkin nuo harkot. No idea sinänsä oli hyvä mutta kun tuo lava painaa 1220kg niin vähän nihkeästihän tuo liikkui. Rautakaupasta kävin kyselemässä havuvaneria mutta huomasin että seinää vasten oli joku alusvaneri joutilaana ja tahdoin ostaa sen. Se maksoi 0 euroa, no heitin varastopojalle jätskirahaa 3 euroa tuosta kuitenkin. Taas säästi n. 30 euroa. No yhden lavallisen kuskasin vaneria pitkin tontille.


Ostin sitten tuollaiset kottikärryt joilla ajattelin kuskata harkot. Kasasin kärryt kotona ja nostin auton peräkonttiin. Pari sataa metriä ajettuani kuului takakontista muutama pirun kova pamahdus ja naksahdus jonka jälkeen kilinää. 75 euron kottikärryjen pultit pettivät ja kannat katkesivat irti pultista. Todellista Kesko-laatua taas kerran. Profi-kärryt, jättäkää kauppaan!


No menin toki takaisin kauppaan ja pyysin uudet pultit, kärryt vaikuttavat muuten ihan tukevalta ja uusilla pulteilla nuo varmasti kestävätkin.

Harkot saatiin siirrettyä ympäri taloa, perustuksien sisäpuolelle siis:


5 lavallista 200mm harkkoa. Jostain syystä päällimmäinen kerros perustuksista (4 kerrosta) on toteutettu suunnitelmassa 150mm harkolla. Siitä huolimatta 150mm harkkoja on yhteensä 4 lavallista. Vähän outoa, ehkäpä terassien perustukset tehdään 150mm harkoista, pitää selvittää tuota vielä ennenkuin kuskaan noi 150mm harkot tontin perälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti