lauantai 5. syyskuuta 2009

Keittiön suunnittelua

Keittiö on varmasti haastavin suunnittelukohde talossa. Olemme selailleet paljon itse rakennesuunnittelun ohessa myös eri sisustuslehtiä ja tuskailemme että tahdommeko tosi modernin keittiön vai klassisemman. Paljon ruokaa laittavana keittiön toimivuus on kyllä suunnittelun lähtökohta, eikä mitään ultra-modernia lasikeittiötä vailla kaappitiloja jne ole kyllä tarkoitus rakentaa.

Eräässä sisustuslehdessä olikin meitä molempia miellyttävä keittiömalli. Ja mikä parasta, lähes identtinen ovimalli on saatavilla myös Ikealta, josta olemme siis jo päättäneet keittiön ottavamme. Tuntuu turhalta edes kilpailuttaa muita, koska Ikea pesee laadullaan halvimmat vaihtoehdot ja useimmat paljon kalliimmatkin. Kokoaminen on kuitenkin helppoa ja nopeaa. Lisäksi toki keittiö on yksi halvimmista ellei jopa halvin vaihtoehto. Ohessa kuva tuosta lehdestä, keittiö on tuollainen hieman ranskalaistyylinen ja oikein huokuu maalaistalon tunnelmaa, mikäs sen parempaa, tuleehan itse talokin maalle!
Yhdelle/ainoalle kaappiseinälle tosiaan olisi tarkoitus tulla samanlainen tiiliverhoilu, noista "trendikkäistä" sisustuskivistä mitä tungetaan nyt joka paikkaan ja joka huoneeseen. Jonnekin ne käyvät mutta 90% sisustuksista olisi parempi ollut ilman. Ainakin mitä itse olen nähnyt.
Tuohon ne mielestäni sopivat kuitenkin kuin nenä päähän ja kun ylös miettii vielä tummaksi petsatut kattopalkit niin yhdistelmä on vähintäänkin toimiva. Ehkä hieman erikoinen suomalaiselle sisustajalle?

1 kommentti:

  1. Suosittelen lämpimästi Ikean keittiötä! Meillä on ollut Ikean keittiö kohta kolme vuotta eikä ole kyllä moitteen sijaa.

    Tykkään kovasti tuosta tiiliseinästä valkoisten kaappien takana. Voisin ehkä itsekin joskus harkita tuollaista omaan kotiin. Tosin vahva kilpailija on täysin valkoinen keittiö ;)

    Maria

    VastaaPoista