perjantai 24. heinäkuuta 2009

Pohjapiirroksen suunnittelua

Pohjaa on viilattu huhti-toukokuusta saakka eikä oikein tunnu valmista tulevan. Apua on haettu lukuisilta tahoilta ja talokirjoista sekä keskustelufoorumeilta. Vihdoin olemme saaneet pohjakuvan aikaiseksi mikä on jokseenkin tyydyttävä ja neliöitä ei ole järjetön määrä jotta budjetissakin pysytään.Pohjakuvan perusteella olemme aloittaneet nyt talotehtaiden kilpailutuksen ja saaneet muutaman tarjouksenkin jo. Kesälomat puolin ja toisin hieman hidastavat hommaa mutta ei meillä mikään kiire ole. Odotellaan rauhassa tarjouksia ja katsellaan. Huvittavaa on että noissa on varsin suuret hintaerot, keskenään vastaavat toimitussisällöt ja silti hintaeroa on jopa 20.000 euroa eri talotehtaiden välillä.

Talopaketin tahdomme suurelementteinä ja pystytettynä. Eli ulkoverhous, ikkunat, ja sisäpinnan gyproc valmiiksi asennettuna ja katto päälle lisäksi. Pääsee heti sitten kätevästi itse sisähommiin.

Muutamia tärkeimpiä pointteja mielestämme pohjaa suunniteltaessa:

  1. Huonosta ilmastosta johtuen autotallista pääsee suoraan sisälle. Eli autotallin pitää tulla talon kylkeen, muutenkin kuin tontin kapeudesta johtuen.
  2. Kodinhoitohuone on erillään saunatiloista, jolloin vieraiden kanssa ei tarvitse raivata tietään pesulle pyykkivuorien läpi.
  3. Saunan on oltava tilava, pohjakuvia tulikin tehtyä varmasti lähelle 100 kpl mutta sauna ei muuttunut tässä kertaakaan. Hyvänä apuna saunaa suunniteltaessa toimi sivusto: http://www.saunasite.com
  4. Saunasta on oltava käynti kesähuoneeseen, sekin huonosta ilmastosta johtuen. Eli lasitettu "kuisti" jossa voi viettää aikaa säästä riippumatta.
  5. Erillinen ruokailutila on aivan ehdoton myös, jottei tarvitse mennä keskelle keittiön sotkuja syömään.
  6. Suuri olohuone, kotiteatterijärjestelmän ehdoilla suunniteltuna.
  7. Suuret huoneet myös lapsille. Valmistaloissa lastenhuoneet ovat lähes poikkeuksetta alle 10m2.
  8. Takka lähes keskellä taloa. Takaksi olemme valinneet Tiilerin Tyyne-mallin jossa on toisella puolella leivinuuni.
Joku saattaa kiinnittää huomiota siihen että makuuhuoneet ovat lähellä toisiaan. Autotallin sijainnista johtuen muunlainen ratkaisu on aika mahdotonta.
Myös takkahuoneesta "puuttuva" ikkuna voi kiinnittää jonkun huomion, takkahuoneesta on kuitenkin tarkoitus tehdä tunnelmallinen hämyisä paikka. Ei näyteikkuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti